VIDEO „Hamáčkovo gestapo.“ Vylezli z hospody a plivli policii na auto. Slovo dalo slovo

17.05.2021 15:01

Dvojice policistů se stala terčem útoku podnapilých fotbalových fanoušků. Hned šestice z nich hlídku napadla po ukončení fotbalového utkání před restaurací Krček v Uherském Hradišti. „Pi*o, vypadni,“ řval jeden z fanoušků na policisty. Celý incident tak začal plivancem na čelní sklo policejního auta a skončil zadržením pěti fanoušků.

VIDEO „Hamáčkovo gestapo.“ Vylezli z hospody a plivli policii na auto. Slovo dalo slovo
Foto: screen: FCB
Popisek: Ze rvačky v Uherském Hradišti.

Anketa

Mělo by dětem být dovoleno sundat ve škole roušky?

94%
3%
3%
hlasovalo: 7073 lidí

K napadení policejní hlídky došlo v sobotu krátce před desátou hodinou večerní. „Jeden z fanoušků kopl do projíždějícího služebního vozidla a poplival čelní sklo. Dvoučlenná hlídka proto z automobilu vystoupila a šla incident řešit. Při tom byli oba policisté napadeni nejméně šesti zjevně podnapilými osobami, ostatní lidé přihlíželi a napadení si natáčeli,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová. A právě záznam bitky koluje po sociálních sítích.

„Je to tak, že už jeli z akce domů, ale kolemjdoucí kopl a plivl na jejich auto. Tak zastavili s tím, že to budou řešit. A zmastili je hosté hospody,“ poznamenal pro ParlamentníListy.cz zdroj z policejního prostředí. Na videu je patrné, že na policisty se vrhá vždy několik mužů, k vidění jsou v rukou některých i střepy. „Hamáčkovo gestapo! Do pi*e!“ ozývá se ze strany fanoušků, kteří chtějí, aby muži zákona z místa odjeli. „Jak dav opilých fanoušků vidí policajty, je zle,“ dodává zdroj od policie.

„Hlídka se bránila použitím slzotvorného prostředku a hmatů a chvatů. Při napadení policisté utrpěli drobné oděrky a došlo také k poškození služebního vozidla. Na místo následně dorazilo několik policejních hlídek a pořádek v ulicích byl obnoven,“ dodala Kyšnerová.

„V souvislosti s tímto incidentem jsme zadrželi pět osob, které jsou nyní podezřelé ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě a výtržnictví, za což jim hrozí až čtyřleté vězení. Incident i nadále šetří uherskohradišťští kriminalisté. Je velmi pravděpodobné, že sdělíme podezření dalším osobám a rovněž právní kvalifikaci doplníme o trestný čin poškození cizí věci,“ dodala mluvčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…