VIDEO I Jiří Drahoš má svou bojovou píseň

20.01.2018 11:30

Písnička na podporu prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše v druhém kole přímé volby pochází z dílny občanské iniciativy. Výzva tygra je nyní hojně sdílená díky síti YouTube.

VIDEO I Jiří Drahoš má svou bojovou píseň
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jiří Drahoš oslavuje

Autoři klipu „Lip dub klip“ mimo jiné děkují všem, kteří přišli dát svůj hlas ve volbě prezidenta a podpořili Jiřího Drahoše, Pavla Fischera, Michala Horáčka, Marka Hilšera i Mirka Topolánka. „Prosíme všechny, jejichž kandidát nepostoupil, ať přijdou k volbám ještě jednou,“ píší vyzývatelé podepsaní jako „Hrabalova výzva“. 

V klipu je zdůrazněno mimo jiné i to, že se k Jiřímu Drahošovi přidal neúspěšný kandidát z kola prvního Michal Horáček. „Silně si přeji, aby se pan profesor Drahoš stal příštím českým prezidentem,“ píše se zde. 

„Máš všechny trumfy mládí a ruce čistý máš, jen na tobě teď záleží, na jakou hru se dáš. Musíš za svou pravdou stát,“ zpívají v písni spirituál Za svou pravdou stát od Spirituál Kvintetu.

Podporu vyjádřili i Pavel Fischer či Marek Hilšer, který Drahošovi předal symbolicky své srdce, kterým se prezentoval v kampani, aby jej donesl na Hrad právě on. K podpoře Jiřího Drahoše se vyjádřili i Mirek Topolánek či Vratislav Kulhánek.

„Už víš, kolik co stojí, už víš, co bys rád měl, už ocenil jsi kompromis a nikdy nezapomněl. Že máš za svou pravdou stát,“ zpívají dále. 

„Tvůj potomek ctí tátu, ty vštěpuješ mu rád to heslo, které dobře znáš z dob, kdy jsi býval mlád. Máš všechny trumfy mládí a ruce čistý máš, jen na tobě teď záleží, na jakou hru se dáš. Musíš za svou pravdou stát,“ zakončují vyzývatelé v písni zaměřené na mladé.

Mezi podepsanými jsou například režisérka Olga Sommerová, herec Milan Šteindler, herečka Anna Polívková, herec Pavel Batěk či zpěvačka Soňa Červená.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…