VIDEO Konec. Konvičkovci se v noci rozešli s Úsvitem

25.04.2016 6:30

Hnutí Blok proti islámu v čele s Martinem Konvičkou vypovědělo smlouvu o spolupráci s politickou stranou Úsvit – Národní koalice. Stalo se tak kvůli dlouhodobým názorovým rozporům. V minulých dnech ohlásil opuštění Bloku proti islámu také jeho místopředseda, sociolog Petr Hampl. Pod dnešním prohlášením je však podepsán.

VIDEO Konec. Konvičkovci se v noci rozešli s Úsvitem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Bloku proti islámu Martin Konvička

Důvodem vypovězení smlouvy je dle prohlášení neférové jednání ze strany Úsvitu. „Ten od samého počátku uvedl Blok v omyl a zneužil jej proto, aby získal masivní podporu voličské základny Bloku proti islámu za účelem opětovného dosažení volitelných míst v Parlamentu ČR pro své vlastní členy,“ píší Martin Konvička a Petr Hampl ve svém prohlášení. Podle nich Úsvit neplnil závazky, ke kterým se zavázal. „Peníze, určené na volební kampaň, byly pouze planým slibem a tyto prostředky zřejmě neexistují,“ dodávají s tím, že Blok nemohl rozhodovat o způsobu vedení volební kampaně ani o finančních prostředcích na ni určených.

Blok v souvislosti s vypovězením smlouvy svolal celostátní sněm na sobotu 28. května 2016 a vyzval členy Bloku proti islámu, kteří jsou zároveň členy Úsvitu, aby vystoupili z této politické strany. „Zabránění islamizace ČR nebylo prioritou, ba ani skutečným úmyslem této strany,“ píše se v prohlášení.

„Vedení Bloku proti islámu se tímto omlouvá svým členům a sympatizantům za zcela mylný politický krok, totiž za uzavření spojenectví se stranou Úsvit – Národní koalice. Prioritou Bloku proti islámu byla a vždy bude snaha o zastavení postupu islámu a islamizace Evropy, posílení obranyschopnosti a obnova občanských ctností občanů ČR, zastavení nelegální migrace, která Evropu a její hodnoty zcela ničí a odpor proti současnému vedení Evropské unie, které je pátou kolonou islamistů v Evropě. Tyto priority programu stále trvají,“ uzavřeli Konvička s Hamplem.

Prohlášení z facebookového profilu Bloku proti islámu:

BREAKING

Prohlášení výkonného výboru Bloku proti islámu:

1) Dnešním dnem Výkonný výbor Bloku proti islámu v y p o v í d á smlouvu s Úsvitem národní koalice, kterou uzavřel v srpnu 2015 za účelem společné kandidátky do senátních a krajských voleb 2016. Důvodem vypovězení smlouvy je neférové jednání ze strany Úsvitu, který od samého počátku uvedl Blok v omyl a zneužil jej pro to, aby získal masivní podporu voličské základny Bloku proti islámu za účelem opětovného dosažení volitelných míst v Parlamentu ČR pro své vlastní členy. Závazky, ke kterým se Úsvit zavázal, od počátku neplnil a toto zjevně byl i jeho záměr. Peníze, určené na volební kampaň, byly pouze planým slibem a tyto prostředky zřejmě neexistují. Blok prohlašuje, že nebyl oprávněn rozhodovat o způsobu vedení volební kampaně ani o prostředcích na volební kampaň vyčleněných, a to ani těch, které měly financovat volební náklady Bloku.

2) Na základě podvodného jednání Úsvitu národní koalice ve směru k Bloku proti islámu vedení Bloku přijímá následující rozhodnutí: 
a) na sobotu 28. května 2016 výkonný výbor BPI svolává celostátní sněm, který se uskuteční v Praze. Tímto výkonný výbor vyzývá krajské divize, aby v průběhu května svolaly krajské sněmy a tyto určily delegáty v poměru 1 delegát na každých započatých 10 členů. K členům, kteří by podali přihlášku ke dni 25. dubna 2016, se nepřihlíží. 
b) Výkonný výbor vyzývá členy Bloku proti islámu, kteří jsou zároveň členy strany Úsvit národní koalice, aby vystoupili z této politické strany, a to pro zjevné ideové rozpory mezi Blokem a Úsvitem, kdy, jak se ukázalo, zabránění islamizace ČR nebylo prioritou, ba ani skutečným úmyslem této strany. Současně vyzývá členy strany Úsvit národní koalice, kteří se ideově ztotožňují s programovými cíli Bloku proti islámu, a nesouhlasí s neférovými praktikami vedení své strany, aby se stali členy Bloku proti islámu.

3) Vedení Bloku proti islámu se tímto omlouvá svým členům a sympatizantům za zcela mylný politický krok, totiž za uzavření spojenectví se stranou Úsvit národní koalice. Prioritou Bloku proti islámu byla a vždy bude snaha o zastavení postupu islámu a islamizace Evropy, posílení obranyschopnosti a obnova občanských ctností občanů ČR (tzv. „švýcarizace“ země), zastavení nelegální migrace, která Evropu a její hodnoty zcela ničí a odpor proti současnému vedení Evropské unie, které je pátou kolonou islamistů v Evropě. Tyto priority programu stále trvají, Blok z nich nikdy neustoupil a o svém dalším směřování, včetně personálního vedení spolku, rozhodnou delegáti za květnovém sněmu.

v Praze, dne 25. dubna 2016

za Výkonný výbor BPI: Martin Konvička
předseda BPI

Petr Hampl 
místopředseda BPI

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…