VIDEO: Kubera na kongresu exceloval. Delegáti padali smíchy

03.11.2012 22:15

Jakkoliv byly předchozí projevy sentimentální a negativní, předseda senátorského klubu ODS Jaroslav Kubera si z nich rozhodně inspiraci nevzal. Volby okomentoval slovy: "U mě dobrý. A co vy?" Podle něho je totiž nejdůležitější být pozitivní, jít mezi lidi a nikoho neurážet.

VIDEO: Kubera na kongresu exceloval. Delegáti padali smíchy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

"Můj projev kritický nebude," začal nezvykle Kubera. Podle něho totiž člověk spotřebuje při špatné náladě stejné množství energie jako když je veselý. "A proto já ji radši využiji v pozitivním slova smyslu." Za svou stranu se Kubera, který je rovněž předsedou senátního imunitního a mandátového výboru, prý nestydí. "Chtěl bych poděkovat ODS a voličům. Bez ODS bych nikdy nedosáhl toho, co jsem si vysnil a co jsem dokázal. Já totiž vůbec nevěřím na nezávislé kandidáty ani na spasitele," rýpl si do osobností z kulturních a uměleckých kruhů a různých nezávislých organizací, které se do krajských voleb také zapojily.

"Například takový Tomio Okamura. On na politiky nadává, ale neuvědomuje si, že je teď jedním z nich. Že už to nebude žádný Aston Martin, ale maximálně tak Roomster!" narážel Kubera na fakt, že lidé volili senátory podle jejich popularity, i když dotyční neměli žádné politické zkušenosti. Upozornil také, že se zvoleným ze dne na den změnil život a že si to někteří ještě možná ani neuvědomují. Ve své řeči neopomenul občanským demokratům připomenout, že je potřeba se vrátit zpět mezi lidi ne prostřednictvím nákladných kampaní, ale tím, že mezi ně opravdu půjdou.

Negativní kampaň nemá smysl

"Kampaň je potřeba brát střízlivě. Jasně, je potřeba, aby lidi věděli, že kandidujete, ale nesmíte se spoléhat jen na výrobce billboardů," dodal s tím, že on jako kandidát chodil často mezi lidi do hospod a bavil se s nimi. Dozvěděl se tak přímo od nich, co jim jako občanům vadí a co potřebují a nabádal ostatní, aby si to šli taky zkusit. "Vždyť ty lidičky jsou boží," přesvědčoval ostatní. Po chvíli ve svém projevu ale přešel k jednomu z hlavních témat letošního sjezdu.

"Je třeba si uvědomit, že jsme zůstali modrým ostrovem na rudém moři. Je to těžký, když kolem vás teče kečup a oranžáda. Negativní kampaň ale přesto nemá žádný smysl," varoval s tím, že osočování druhé strany nepřináší nikdy nic dobrého. "Paroubek mě například jmenoval svého času snad každý den. Paradoxně mi ale jeho slova pomohla," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …