VIDEO Martin Konvička: Byl jsem zproštěn obžaloby za výroky proti islámu. Zvažuji, že půjdu do voleb

14.05.2018 10:52

Na jaře roku 2016 médii proletěla zpráva, že Martin Konvička byl obžalován za podněcování k nenávisti vůči vyznavačům islámské víry. Entomologovi specializujícímu se na akademické půdě na motýly, hrozily až tři roky vězení. Teď bylo jeho trestní stíhání zastaveno. Nyní se prý musíme připravit na závažnou bitvu.

VIDEO Martin Konvička: Byl jsem zproštěn obžaloby za výroky proti islámu. Zvažuji, že půjdu do voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Okupanti obsazují Prahu v souvislosti s výročím vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968

Docent Jihočeské univerzity a protiislámský aktivista Martin Konvička může slavit. Trestní stíhání bylo proti němu zastaveno, což považuje za závažnou a pro své přátele dobrou zprávu.

„To moje tři roky se táhnoucí trestní stíhání za verbální zločiny proti islámu bylo na konci dubna JUDr. Ivo Dvořákem, státním zástupcem z Českých Budějovic, zastaveno,“ pochvaloval si na videu dostupném na serveru YouTube Konvička, na němž byla znát spokojenost. Jsem nevinen,“ zdůraznil. A poděkoval za pomoc svým advokátům. Jedním dechem dodal, že kdyby byl obžalován v Německu či ve Velké Británii, tak už by možná seděl ve vězení.

„Situace není vůbec dobrá. Je mnohem horší v zemích typu Německa nebo Británie, kde bych už možná byl za katrem. I proto bych upozornil, že nás v blízké době čeká jedna závažná bitva,“ pronesl dramaticky Konvička. Jaká bitva? „Zimní, senátní a obecní volby,“ klesal stále hlubším hlasem  akademik.

Konvička nesouhlasí s názorem, že je Senát k ničemu. V tuto chvíli ho ovládá ČSSD a ta prý shazuje jeden dobrý zákon přicházející ze Sněmovny za druhým. Tomu je třeba se postavit. Stejně tak bude důležité uspět v obecních volbách, protože právě na úrovni obcí se v konečném důsledku rozhoduje o tom, zda tu bude stát mešita. Proto je strašně důležité, abychom se těch voleb zúčastnili. Prosím vás tady, běžte do nich,“ prohlásil.

Sám zvažuje, že se do tě voleb sám zapojí, protože považuje za důležité „prostě ty naše obce a města co nejlépe obsadit lidmi, kterým věříme a na které je v současné době spolehnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…