VIDEO Místopředsedkyně pražských Svobodných se svékla donaha. Zde je důvod

03.04.2015 14:33

Místopředsedkyně pražských Svobodných Ester Kaplánková zvolila zajímavou metodu, jak upozornit na výši daní a dalších odvodů v Česku – svlékla se donaha. Video z tohoto počinu dokonce umístila na internet. Mimo jiné v něm zjistíte, že vám možná zaměstnavatel vyplatí na mzdě 26 800, ale kvůli různým odvodům vám zůstane jen něco kolem 13 tisíc, tedy polovina. Ostatní spolkne stát.

VIDEO Místopředsedkyně pražských Svobodných se svékla donaha. Zde je důvod
Foto: ReproFoto: Youtube
Popisek: Místopředsedkyně pražských Svobodných Ester Kaplánková

Svobodní rok co rok pořádají na přelomu března a dubna akce, kterými se snaží upozornit na poměrně vysoké daně a jiné odvody v Česku. Činí tak u příležitosti povinnosti, kterou má každý podnikatel a živnostník k 31. březnu, kdy musí podat přehled toho, co vydělal. Místopředsedkyně pražských Svobodných Ester Kaplánková zvolila poměrně netradiční formu k upoutání pozornosti na vysoké daně. Na videu se svlékla donaha a toto video umístila na serveru youtube.

Pravda, milovníci ladných ženských křivek budou možná trochu zklamaní, protože si politička zakrývá příslušné partie stranickými novinami, ale je to každopádně cesta, jak upozornit na to, že podle Svobodných nejsou různé odvody v Česku právě nejnižší. Na sociální síti Facebook k tomu politička dopsala jasný vzkaz: "Nenechte se státem svléknout až donaha!" V následné diskusi čteme, že nás dnes naše vrchnost neobírá jen o desátky, jak tomu bylo ve středověku, ale rovnou o "padesátky".

Druhá polovina videa je věnována otázkám, zda lidem nevadí, že jim stát sebere zhruba polovinu toho, co vydělají. Zatímco majitel firmy vyplatí mzdu ve výší 26 800, zaměstnancova hrubá mzda bude jen 20 tisíc, kvůli odvodům, které zaměstnavatele čekají. Vaše čistá mzda ale bude ještě menší, protože následuje druhá sada odvodů. Do ruky se vám tak dostane asi 15800. A aby toho nebylo málo, další 2500 zaplatíte na DPH v ceně zboží. Sečteno podtrženo, fakticky člověku nezůstane ani polovina jeho původní mzdy.

Stojí také za pozornost, že se proti videu ohradil šéf Svobodných a europoslanec Petr Mach, který požádal o to, aby z videa zmizelo logo strany, neboť ženská nahota by mohla vyvolat nelibé reakce některých lidí. Informoval o tom server Echo24.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…