VIDEO Nechcete diskutovat, no fajn, tak si polibte pr*el! Performer Kohout v USA dohnal Halíka a udeřil

30.03.2017 21:11

Profesor Tomáš Halík toho času přednáší v USA a podle vlastních slov se snaží ukázat pozitivní i negativní stránky církve. Na jednu takovou přednášku se přišel podívat i performer a prezidentský kandidát Milan Kohout, který se do Halíka pořádně obul. Mimo jiné mu doporučil, aby si „políbil pr*el“.

VIDEO Nechcete diskutovat, no fajn, tak si polibte pr*el! Performer Kohout v USA dohnal Halíka a udeřil
Foto: Archiv MK
Popisek: Performer Milan Kohout (vlevo)

Česko-americký performer Milan Kohout, jenž mimo jiné ohlásil svou kandidaturu na úřad českého prezidenta, se na konci března přišel podívat na jednu z přednášek teologa Tomáše Halíka v USA. Setkali se spolu na Boston University a Kohout si toto setkání dokonce nahrál na video.

Zájemci si tak mohou sami poslechnout, jak si česko-americký umělec stěžuje, že byl zcenzurován a následně Halíkovi vyčítá, že zastupuje organizaci, „která se v historii vyznamenala těma nejstrašnějšíma zločinama“. Má přitom na mysli katolickou církev.

„Pane Halíku, oni mě zcenzurovali s mojí otázkou,“ spustil na teologa Kohout „No to je hrozný,“ odvětil a politoval účastníka debaty Halík.

Kohout tedy svou otázku, či spíše poznámku, přičinil až po skončení oficiální besedy. „Přece nemůžete nevidět, že náboženství představuje ve světě problém a ne řešení,“ spustil Kohout. Halík se okamžitě bránil, že každá mince má dvě strany a katolická církev vykonala mnoho pozitivního. „Já vidím to pozitivní i to negativní, vy vidíte jen to negativní,“ oponoval kněz.

Kohout se však nedal a vmetl Halíkovi do tváře, že na Filipínách sehrála katolická církev roli při utlačování levice. Halík se okamžitě bránil, že nejen na Filipínách, ale třeba také v Polsku sehrála církev dobrou demokratizační roli. A Kohout se nestačil divit a nadále si trval na tom, že na katolické církvi nevidí skoro nic pozitivního. „Protože já jsem tady byl zapojenej do toho skandálu pr*ání dětí ze strany kněží katolických,“ prozradil Kohout.

Halík mu nakonec doporučil, ať si přijde povídat bez kelímku s pivem v ruce, aby měl čistší hlavu. Pak se profesor obrátil a jal se diskutovat s jinými hosty. „Nechcete diskutovat, no fajn, tak si polibte pr*el,“ volal za knězem rozhořčený Kohout. Teolog si však už performera nevšímal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…