VIDEO Nezadržitelný Trump. Přivezli ho s covidem do nemocnice, on vyrazil za příznivci. Bezpečně

05.10.2020 18:18

Amerického prezidenta Donalda Trumpa brzy propustí z nemocnice. Trump v pátek oznámil na svém Twitteru, že se nakazil koronavirem. Jeho stav se ale údajně zlepšil natolik, že by mohl být už v pondělí propuštěn do domácího ošetřování. Během léčby také zkusil nový experimentální lék a stihl malý výlet. Zprávu přinesl Business insider. A z čeho měl největší strach?

VIDEO Nezadržitelný Trump. Přivezli ho s covidem do nemocnice, on vyrazil za příznivci. Bezpečně
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident Donald Trump na předvolebním setkání

Anketa

Kdo je skutečným vítězem krajských voleb?

95%
2%
2%
hlasovalo: 10960 lidí

„Ráno jsem mluvil s prezidentem. Jeho stav se nadále zlepšoval a je připraven vrátit se k běžnému pracovnímu programu,“ sdělil šéf štábu Bílého domu Mark Meadows. Nákazu koronavirem oznámil v pátek na Twitteru sám Trump. O víkendu pak lékaři kvůli zhoršení jeho zdravotního stavu a vzhledem k vysokému věku nařídili čtyřiasedmdesátiletého prezidenta hospitalizovat.

V nemocnici lékaři prezidentovi nasadili experimentální lék remdesivir. Ještě během víkendu pak konstatovali, že se Trumpův stav zlepšil a zdá se stabilizovaný.

Podle CNN Trump údajně požadoval již v neděli, aby byl propuštěn z nemocnice, protože by to mohlo vytvářet dojem, že je slabý. Definitivní rozhodnutí by mělo Trumpovo lékařské konzilium podle Meadowse vydat v nejbližších hodinách.

Za zmínku také stojí  Trumpův malý výlet z karantény, kdy odjel v prezidentském voze pozdravit dav svých příznivců, kteří se sešli na ulici před vojenskou nemocnicí, kde prezident pobývá.

Záběry z Twitteru těsně před areálem zdravotnického střediska ukázaly, že Trump seděl vzadu v černém autě, měl masku a oblek a mával fanouškům. Nakonec se vrátil do nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…