VIDEO Padla, padla sněmovna, modrej horor končí. "Lidový umělec" znovu týrá uši pravice

22.08.2013 9:30

Amatérský "lidový umělec" Václav Špaček, písničkář, který se proslavil již při prezidentské volbě nadšenou gratulací hlavě státu Miloši Zemanovi, pokračuje ve své tvorbě. Po opěvování pádu vlády Petra Nečase (ODS) nyní na internetu zveřejnil zbrusu novou oslavnou ódu k rozpuštění Poslanecké sněmovny.

VIDEO Padla, padla sněmovna, modrej horor končí. "Lidový umělec" znovu týrá uši pravice
Foto: Youtube.com
Popisek: Občan Václav Špaček se na videu raduje z vítězství Miloše Zemana

Poté, co lidový umělec oslavil pád vlády trojkoalice, vysmívá se nyní také konci pravice v Poslanecké sněmovně. "Padla, padla sněmovna, modrej horor končí, málokdo hned narovná svoji páteř vlčí. Padla, padla sněmovna pod modrou oponou, není už to jejich hra, skutečně už jdou," začíná Špačkova skladba s jednoduchou melodií, kterou interpret podává poněkud pěvecky syrovým způsobem. Textu písně je někdy obtížné rozumět.

Celou písní se pak opakovaně prolíná refrén o nevěstce v hříchu: "Rozpuštěná nevěstka na ulici v hříchu na flašinet teskně hrá sama v prázdném tichu. Rozpuštěná nevěstka pláče modrý slzy. Modrej pes už neštěká na svý modrý tvrzi."

Lid má radost, může volně dýchat

A v podobném duchu si Špaček notuje o tom, jak rozpuštěním sněmovny končí čas lokajů, loučí se pýcha navzdory honosným citátům a jak už se nikdy nevrátí sto osmnáct mandátů. "Padla, padla sněmovna, lid shazuje pouta, národ z toho radost má, tyran smutně kouká. Padla, padla sněmovna v modré okupaci. Národ visí na bednách, voči nevobrací," pokračuje písničkář.

Podle Špačka padla sněmovna, která už stejně nebyla naše, a lid zase může konečně volně dýchat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…