VIDEO Petr Pavel, pán internetu. Kandidát si dělá legraci z vlastní kauzy

25.10.2022 17:22 | Ze sítí

Historik Petr Blažek napsal na sociální síť příspěvek věnovaný prezidentskému kandidátovi Petru Pavlovi. O víkendu však článek zmizel – s tím, že se jedná o spam. Následně sociální síť jeho příspěvek obnovila. Na celou věc reagoval sám generál Petr Pavel, jenž byl obviněn z toho, že mazání příspěvků na sociální síti řídí.

VIDEO Petr Pavel, pán internetu. Kandidát si dělá legraci z vlastní kauzy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta republiky generál Petr Pavel

Blažek se ve svém příspěvku, jenž byl nejprve smazán a následně obnoven, věnuje výcviku zpravodajců před listopadem 1989. „Facebook dnes změnil své rozhodnutí o údajném spamu a uvolnil opět příspěvek o Petru Pavlovi. Včera ovšem smazal dva, druhý stále posuzuje. Jsem rád, že se o tom psalo v médiích, snad to napomůže tomu, že se podobné věci budou stávat méně. Do prezidentských voleb zbývají tři měsíce, už se těším na konec,“ poznamenal na své sociální síti Blažek. Následně příspěvek editoval, když doplnil, že obnoven byl i druhý příspěvek.

Původně však byl smazáním příspěvku zaskočen už jen proto, že neměl jeho kopii. „Přímou volbu nám byl čert dlužen,“ dodal historik, jenž svým příspěvkem navazoval na text sobotního deníku Právo, v němž proti Pavlovi svědčil jeho někdejší spolužák. Podle Blažka i spolužáka Pavel neřekl pravdu o svém působení před rokem 1989.

Pavel byl kvůli smazanému historikovu příspěvku nařčen, že za mazáním může stát jeho štáb. Reagoval na to na sociální síti.

„Jak reaguji na spekulace, že řídím mazání příspěvků urputníků na sociálních sítích? Na konspirace se někdy nedá reagovat jinak než s humorem. Sdílejte pravdu,“ napsal Pavel. Na videu v klidu čte noviny, konkrétně Právo, kde je na titulní straně právě informace o smazaném příspěvku, popíjí kávu a říká: „Jo, Martine, ten Zuckerberg už se ozval?“ Za sebou na tabuli má plán dne, kde je plán hovoru s novým majitelem Twitteru Elonem Muskem, šéfem Facebooku Markem Zuckerbergem a také svolání srazu spolužáků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…