VIDEO Podívejte se, co na smuteční akci prováděl George Bush. To Obama nečekal

13.07.2016 17:31

Bývalý prezident Spojených států amerických George W. Bush se spolu se svou ženou, Barackem Obamou a jeho ženou Michelle zúčastnil smutečního ceremoniálu v Dallasu, při kterém se přítomní loučili s pěti zavražděnými policisty. Bush svým podivným chováním vzbudil pozornost.

VIDEO Podívejte se, co na smuteční akci prováděl George Bush. To Obama nečekal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA.

Na videu ze smutečního ceremoniálu v Dallasu, které bylo zveřejněno na serveru YouTube v úterý 12. července, je vidět George W. Bush, který stojí v první řadě před chórem pějícím smuteční píseň. Bývalý prezident Bush se drží za ruku se svou ženou a první dámou Michelle Obamovou z druhé strany. Jako jediný z celé řady se viditelně snaží o „tanec“.

Z video záběru vše vypadá tak, jako by si Bush celou akci náramně užíval. Při obřadu si prozpěvuje, usmívá se a svými ladnými pohyby se snaží rozpohybovat i první dámu, která je Bushovým chováním evidentně zaskočena.

Později při svém projevu Bush prohlásil, že spolu se svou ženou vídají policejní důstojníky každý den a „považují je za své přátele“.

„Stejně jako všichni ostatní Američané si velmi dobře uvědomujeme, že jejich odvaha zajišťuje naše bezpečí. Všichni jsou pro nás velkou inspirací,“ prohlásil.

„Těch pět důstojníků, kteří přišli minulý týden o život, byli ti nejlepší z nás. Byli nejen skvělými profesionály, ale i milujícími manžely a skvělými otci, bratry a bratranci. Jejich smrt znamená pro nás všechny ohromnou ztrátu,“ vyjádřil svou lítost bývalý prezident.

Střelec na policisty zaútočil v srdci Dallasu ve čtvrtek večer. Údajně hrozil i odpálením výbušniny. Po prohledání centra milionového města se však žádná výbušnina nenašla.

Dallaská policie má důvodné podezření se domnívat, že byl pětadvacetiletý Micah X. Johnson ke svému činu motivován policejním násilím, kterého se podle některých lidí dopouští převážně bílí policisté na americké černošské komunitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…