VIDEO Politické praktiky. Poláková skončila okradená a v bezvědomí

23.10.2013 19:10

Iniciativa Rekonstrukce státu přišla těsně před volbami s dalším povedeným videem, které se stalo během pár hodin jedním z nejsdílenějších videí s volební tematikou na sociálních sítích. Hlavních rolí v zábavném a místy velice smutném videu o politických praktikách se zhostila Bára Poláková a Tomáš Měcháček.

VIDEO Politické praktiky. Poláková skončila okradená a v bezvědomí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Barbora Poláková alias Kristýna Kočí v představení Blonďatá bestie

Myslíte si, že se vás politické tahanice, lži a prázdné fráze netýkají? Krátký režijní debut Báry Polákové vás rychle vyvede z omylu. A bude jí na to stačit minuta a půl. Poláková nás postavila před absurdní situaci - představte si, že si doma dáváte sprchu, vyjdete z koupelny a v obýváku se srazíte se zlodějem. Ovšem ten bude oblečen v obleku a na nohách bude mít naleštěné polobotky. A bude mít hodně ostrý jazyk.

"Ty věci? Já ani nevím, co to je. To mi tam dal někdo, kdo usiluje o eliminaci mé osoby," říká zloděj s plnými hrstmi šperků, zatímco si svůj lup strká do kapes. A po chvíli přichází na řadu další ze známých a velice oblíbených frází českých politiků. "Toto je důsledek zpackané práce mých předchůdců. Já jsem tuto situaci zdědil a nemohl jsem s tím nic udělat," říká Měcháček alias lupič poté, co přivedl bránící se Polákovou s pomocí skleněné vázy do stavu bezvědomí.

Bla bla nevolím!

Za videem stojí iniciativa Rekonstrukce státu. Tu tvoří několik občanských sdružení, která bojují proti korupci. Mezi nimi je například Transparency International, Fond Otakara Motejla nebo sdružení ProAlt. Video je součástí kampaně Bla bla nevolím. Rekonstrukci státu se ale již před časem povedlo získat podpisy předsedů předních českých stran ve věci devíti protikorupčních zákonů. Iniciativa tak doufá, že k jejich schválení dojde neprodleně po volbách - ať už dopadnou jakkoliv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mrazivé: Fico tušil, co se stane

17:46 Mrazivé: Fico tušil, co se stane

Jen čekám, kdy se tato frustrace přetaví ve vraždu. Toto řekl Robert Fico o voličích Progresivního S…