VIDEO Svědectví o tom, co prý řekl na jednání Schwarzenberg o imigraci a vyděsilo to i Sobotku

12.11.2015 9:02

Bývalý ministr zahraničí a současný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg prý navrhoval, aby Česko přijalo půl milionu uprchlíků s tím, že by si je mezi sebe měly rozdělit jednotlivé české domácnosti. Na setkání zástupců Bloku proti islámu s občany Kladna to uvedl poslanec Marek Černoch (Úsvit) s tím, že takový návrh vyvedl z míry i jinak vždy stoického premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD). Vystoupení Černocha a dalších lidí z Bloku proti islámu zachycuje video, které je zveřejněné na serveru YouTube.com.

VIDEO Svědectví o tom, co prý řekl na jednání Schwarzenberg o imigraci a vyděsilo to i Sobotku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Anketa

Blíží se 17. listopad. Je Česká republika svobodnější zemí než před rokem?

3%
97%
hlasovalo: 12015 lidí

„Pozval si nás premiér, kde nám sdělil, že se rozhodl přijmout 1500 ilegálních imigrantů do ČR. Pan Schwarzenberg si vzal slovo a zcela vážně řekl, že ne deset tisíc, padesát tisíc, sto tisíc, dvě stě. Půl milionu. A že je musíme přijmout. A ne do ghett. Že si je musíme rozdělit domů, povinně,“ prohlásil Černoch s tím, že pak nastalo to, co nikdy neviděl. „Kdy i premiér, na kterém většinou nepoznáte, jestli je smutný nebo veselý, tváří se neustále stejně, začal pomalu blednout, lehce se orosil, protože to, co tam zaznělo, opravdu... to už je o tom, že ČR zanikne,“ uvedl Černoch.

Kdyby byl kníže prezident, ČR neexistuje

Dodal, že kdyby dnes byl prezidentem Schwarzenberg, ČR neexistuje. „Protože by tady bylo přes půl milionu lidí, kteří nerespektují naši kulturu, naše tradice, nerespektují nás,“ dodal s tím, že jej hluboce urazilo, že lidé z Bloku proti islámu byli označeni za fašisty. „Rozhodně si nemyslím, že lidé, kteří tady v ČR bojují za to, aby zůstala vůbec zachována evropská kultura jako taková, aby zůstala naše kultura, by měli být nazýváni fašisty. Stačí se podívat na erb pana Schwarzenberga, kde najdete hlavu osmanského bojovníka, na které sedí vrána. Takže si myslím, že člověk, který má takovýto erb, tak nemá právo lidi, kteří bojují za bezpečnost českých občanů, nazývat fašisty,“ dodal Marek Černoch.

Chci uchovat svobody, které mám rád já a které přeji vám všem

Lídr Bloku proti islámu Martin Konvička k tomu řekl, že označování lidí z Bloku proti islámu za fašisty není nic než obrovská lež a zrada. „Ti samí lidé, kteří se hlásí k ideálům sametové revoluce a polistopadového vývoje a jakoby jsou obrovští demokraté a obrovští lidskoprávníci, tak nazývají fašisty ty, kterým opravdu vadí útlak žen v islámských zemích, kteří opravdu chtějí, aby si lidé mohli volit svou životní cestu, jak chtějí. Já jsem tady v rámci bloku jeden z těch liberálnějších a vždycky říkám, že to dělám proto, abychom si ty svobody mohli uchovat. Včetně těch svobod, které mám rád já, které přeju svým dětem a které přeju vám všem,“ řekl Konvička.

Nechci, aby si má dcera musela oblékat burku

Zástupce středočeské organizace Bloku proti islámu Roman Wimmer mimo jiné řekl, že do bloku vstoupil kvůli své „hezké šestnáctileté dceři“. „Aktivně sportuje a nechci, aby jednou musela oblékat burku a aby byla méněcenným občanem ve své zemi,“ svěřil se.

Na území ČR probíhají aktivity, které nejsou v pořádku

Předseda strany Úsvit – Národní koalice Miroslav Lidinský upozornil, že na českém území jsou detekovány takové případy, že si migranti záměrně ničili papilární rýhy, aby nebyli identifikovatelní. „To znamená, že máme co do činění s lidmi, kteří už tady někde v Evropě žádali o azyl a nedostali ho,“ řekl s tím, že je otázkou, proč sem přichází takový člověk. Zřejmě před válkou neutíká. „Některé skupiny, které byly zadrženy v blízkosti státní hranice na Moravě a byly umístěny do detenčních zařízení, odcházeli po nějaké době, kdy je musíme propouštět, a byli zadrženi na druhé straně státu. Rozdíl byl v tom, že když byli propouštěni z Bělé, měli u sebe nějaký papír a 600 Kč na vlak. A když je zadrželi na německé hranici, měli 350 eur, telefony s mobilními kartami, které měli předplacené. Nikdo z nás není schopen vysvětlit, kde k tomu přišli a jak to dostali. To znamená, že na území ČR probíhají aktivity, které nejsou v pořádku. A které mají zájem na tom, aby se skupiny, které sem přicházejí bez minulosti, bez toho, aniž by sdělily kam jdou, jaký mají záměr, a hlavně jaké mají zadání,“ uvedl.

Jen masové demonstrace stačit nebudou

Sociolog Petr Hampl, člen Bloku proti islámu a Strany svobodných občanů nastínil možnou strategii Bloku proti islámu pro nejbližší měsíce a roky: „Nevěřme tomu, že kdyby byl v ulicích milion lidí, takže to vláda uvidí, dá demisi a vykašlou se na to. Houby. Odejdou někam, kde je bezpečno a až to lidi přestane bavit, tak se zase vrátí. Nestalo by se vůbec nic,“ vyjádřil skepsi k účinnosti lidových protestů.

Podle něj je důležité získat vlastní zástupce v Parlamentu. „Mít 80 poslanců, mít své lidi na krajích, a kromě toho mít tu schopnost dostat do ulic třeba půl milionu lidí. Až potom se bude o něco bojovat v Parlamentu a bude protistrana blokovat návrhy, které by třeba mohly ČR zachránit, tak předkladatel bude moct poukázat ‚podívejte se na plný Václavák‘, to se pak hlasuje jinak,“ vysvětlil s tím, že nyní by se Blok proti islámu měl na takovou situaci připravovat. Je prý nutné počítat s tím, že „za rok za dva nejdéle za tři roky to budeme potřebovat“. „To znamená dělat vesnické buňky, buňky ve městech. Vědět o sobě, podporovat se, abychom, až ten čas přijde, těch půl milionu dostali. Protože budeme to potřebovat, teď to ještě nepotřebujeme,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…