VIDEO Vrchol politické korektnosti ve Švýcarsku. Černoch brutálně napadl bílého chlapce, ale média šílí z komentářů pod videem

13.10.2017 17:33

Švýcarské město Delémont řeší problém. V hlavním městě kantonu Jura došlo na zdejší železniční stanici k napadení jednoho mladíka mladíkem jiným. Na první pohled relativně banální záležitost. Má to ale háček. Sehrála tu roli politická korektnost švýcarských médií.

VIDEO Vrchol politické korektnosti ve Švýcarsku. Černoch brutálně napadl bílého chlapce, ale média šílí z komentářů pod videem
Foto: pixabay.com
Popisek: Švýcarská vlajka

Internetem letí video ze železniční stanice ve švýcarském městě Delémont. Mladíka bílé pleti s batohem na zádech tu zcela bezdůvodně napadl mladík černošský. Jeho kumpáni tomu jen přihlíželi a jeden z nich si dokonce celý incident nahrával na mobil.

Mladík bílé pleti s batohem na zádech stojí na nástupišti a podle všeho čeká na vlak. Když tu najednou k němu přijde černošský mladík, který začne do svého vrstevníka s batohem na zádech bezdůvodně strkat. Je přitom povzbuzován svými kumpány. Mladý muž bílé pleti se ale nechce prát a evidentně se snaží udržet si odstup.

Černošský mladý muž tak zřejmě dospěje k názoru, že musí přijít s něčím tvrdším, pokud si chce on a jeho parta užít trochu „legrace“. Popadne bílého mladíka za nohu, vyvede ho z rovnováhy, a když se mladík bílé pleti snaží zůstat klidně stát, černý mladík ho popadne a ze všech sil s ním hodí o zem.

Když se bílý mladík snaží zvednout ze země, černoch do něj surově strká. A jeho kumpáni stále jen přihlížejí a možná se nad touhle nepřípustnou šikanou i dobře baví. V jednu chvíli se ale bílému mladíkovi přece jen podaří vstát ze země a raději z nádraží odchází. Možná mu ujede vlak, ale alespoň s ním mimo nádraží nikdo nehází o zem. Kumpáni černošského agresora se bílému mladíkovi na rozloučenou posmívají.

To samo o sobě zní jako hrozivý zážitek. Tím to ale nekončí. Zarážející je i to, jak na video zareagovala švýcarská média. Některá z nich se totiž nezabývala ani tak samotným videem a otřesnými momenty, které zachycuje, ale diskusím pod videem. Některé švýcarské novináře totiž víc než video pohoršily nenávistné diskuse pod kolujícím videem.      

„Rasistické reakce na ponižující video.“ „Video z incidentu v Delémontu vyvolává vlnu nenávistných poznámek.“ „Video z Facebooku vyvolalo kontroverzní reakce.“ To jsou jen některé z titulků, kterými se švýcarští novináři snaží upoutat pozornost na článek o násilném útoku v železniční stanici. Základní myšlenku novinářů lze shrnout slovy, že novináře pohoršily spíše reakce na rasistický útok zachycený na videu než rasistické video samotné. Poukázal na to server Diversity Macht frei i další média.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…