VIDEO Významný představitel státu EU: Čelíme invazi, braňme naše matky! Orbán je skvělý. A víte, co Miloš Zeman řekl do očí Merkelové?

03.11.2016 10:25

Na internetu se objevilo video z vystoupení bývalého bulharského politika Georgije Markova ve studiu bulharského televizního kanálu Btv. Markov se ve studiu rozběsnil a orodoval za Orbána, kterého by si prý měli v Evropě více vážit.

VIDEO Významný představitel státu EU: Čelíme invazi, braňme naše matky! Orbán je skvělý. A víte, co Miloš Zeman řekl do očí Merkelové?
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Georgi Markov je ústavní soudce, bývalý člen parlamentu a advokát, který tráví většinu roku v Maďarsku. Do studia byl pozván v září letošního roku v souvislosti s tehdejší plánovanou návštěvou maďarského předsedy vlády Viktora Orbána v Bulharsku.

Kdo že je to ten Orbán, který míří do Bulharska?

„To je jednoduché, Orbán je žijící legenda,“ uvedl Markov. „Je jediným z premiérů 27 států, který má antikomunistickou minulost před listopadem 1989. Už na konci 80. let řídil stranu a aktivně bojoval s komunismem.“

Orbán se podle Markova aktivně podílel na procesech, které v konečném důsledku vedly k pádu Berlínské zdi. „Promlouval k milionům lidí na televizních obrazovkách a vyzýval sovětská vojska, aby opustila Maďarsko,“ prohlásil.

Anketa

Ptáme se nyní, v listopadu 2016: Má Andrej Babiš vaši důvěru?

31%
69%
hlasovalo: 12928 lidí

A co dělala taková Angela Merkelová? „Sama přiznala, že na pádu Berlínské zdi neměla žádný podíl. V klíčovém momentu byla v sauně se svými přáteli,“ připomněl slova současné německé kancléřky Markov.

Orbán je podle bývalého bulharského politika pro Maďarsko tím správným člověkem. „Je schopný zajistit bezpečnost hranic, národní suverenitu a v případě potřeby se i postavit za křesťanské hodnoty.“

Evropské elity ovšem očividně Markovův obdiv pro Orbána nesdílí, naopak; v určitém momentu dokonce v Lucembursku hovořili o tom, že by mělo být Maďarsko z Evropské unie vyloučeno.

„Ten gentleman z Lucemburska, který s takovým nápadem přišel, a obecně lidé v západní Evropě by si měli dávat pozor na jazyk, když hovoří o Maďarsku. O tomto národu by měli lidé hovořit s úctou.“

„Odvážný maďarský národ v roce 1956 vyrazil do ulic, kde holýma rukama bojoval se sovětskými tanky. Mezitím se lidé v Lucembursku stravovali vaflemi a celá západní Evropa spolu se Spojenými státy jen nečinně přihlížela,“ rozlítil se ve studiu bulharské televize Markov.

Markov uprchlíky přicházející do evropských zemí za skutečné uprchlíky – v právním smyslu tohoto slova – nepovažuje.

„Pokud jsou to skutečně uprchlíci, proč nepostupují v souladu s Ženevskou úmluvou? Měli by postupovat legálně, prokázat na hranicích svou totožnost a vysvětlit, jakým způsobem jsou ve své zemi perzekvováni.“

Bulharský advokát také uvedl, že maďarská vláda nedělá nic, na co by neměla právo. „Členské státy v rámci Schengenu mají povinnost střežit své hranice před vnějším světem, což je přesně to, co Orbán dělá,“ uvedl Markov.

Nárůst popularity pravicových stran napříč celým evropským kontinentem je podle Markova zapříčiněný tím, že byl překročen jistý limit, což „Evropané již nebyli ochotní tolerovat“. „Nikdo příčetný si přeci nezvolí pro sebe a svou rodinu takovou cestu, která mu omezí mnohé občanské svobody a nabourá způsob života,“ podotkl Bulhar žijící v Maďarsku.

Markov ve svém plamenném proslovu ve studiu bulharské televize odkazoval i na slova českého prezidenta Miloše Zemana. „Viděla jste, co řekl přímo do obličeje Merkelové? Řekl jí, že si sama pozvala hosty na návštěvu, ale na večeři je posílá k sousedům,“ sdělil moderátorce pořadu.

„Nutně potřebujeme evropskou armádu! Čelíme invazi, která mění charakter našeho kontinentu,“ zvolal Markov. „Bulharsko je chudým národem, ale jeho občané mají svou čest. Pokud bude třeba, půjdeme bojovat, budeme chránit své matky,“ běsnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…