VIDEO Zeman pokopal Kalouska a další. Ostrým vtipem

29.11.2017 11:35

Prezident Miloš Zeman zahájil svou cestu po jižní Moravě na krajském úřadě, kde se setkal s hejtmanem Jihomoravského kraje Bohumilem Šimkem i krajskými úředníky a zastupiteli. Nechyběli ani starostové blízkých obcí.

VIDEO Zeman pokopal Kalouska a další. Ostrým vtipem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany v Lipníku nad Bečvou v Olomouckém kraji

Úvodem Zeman mimo jiné pohovořil o povolební situaci. „Ať volby dopadly, jak dopadly, budu dělat vše pro to, aby nedošlo k opakování voleb, protože bych to považoval za zbabělost. Za zbabělost politiků vůči občanům, protože občané jednou rozhodli a jejich rozhodnutí se musí respektovat,“ podotkl. 

Následně uvedl, že se v uplynulých dnech setkal se zástupci všech 9 subjektů, které byly ve Sněmovně. „Čím méně procent má parlamentní subjekt, tím je někdy agresivnější,“ řekl. Zřejmě tak myslel především na TOP 09 a STAN, do kterých se obouvá opakovaně. TOP 09 získala ve sněmovních volbách 5,31 % a STAN 5,18 %.

Anketa

Souhlasíte s premiérem Sobotkou, že bez přijetí eura se staneme ,,,satelitem" a ,,ztratíme vliv na rozhodování v EU"?

4%
96%
hlasovalo: 8236 lidí

„Snažím se tedy respektovat dva principy. Je třeba respektovat vítěze voleb a vůli občanů. A svěřit tomuto vítězi voleb premiérské křeslo. Je také třeba naléhat na to, aby vítěz voleb byl tolerantní a s ostatními nezacházel jako s onucí, ale jako s partnery, s nimiž je třeba se dohodnout,“ sdělil Zeman.

Svěřil se také s tím, že v Lánech přijme nové ministry. „K mému úžasu se ministryně pro místní rozvoj rozhodla vzít do ruky zbraň. A stát se ministryní obrany. Já to respektuji, protože si její práce vážím. V každém případě bude zajímavá diskuze s dosavadní náměstkyní ministryně pro místní rozvoj, a tedy zřejmě budoucí ministryní. Právě v tomto resortu by se měla následně vytvořit rovnováha mezi úkoly a penězi, které dává stát. Ta rovnováha se dá vytvořit i tím, že se omezí současná byrokacie,“ podotkl Zeman při odpovědi na otázku exhejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška (ČSSD), jenž se zabýval krajskými povinnostmi. Mimo jiné Zeman také prozradil, že staronovým ministrem dopravy by měl být Dan Ťok z hnutí ANO.

Závěrem se pak Zeman podepsal do pamětní knihy a došlo na výměnu darů mezi Zemanem a hejtmanem Jihomoravského kraje Bohumilem Šimkem (ANO). Potěšit prezidenta Zemana pak přišly děti z Klokánku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…