VÍME PRVNÍ Daniel Herman chce do Senátu

05.11.2017 18:25

V pořadí 14. ministr kultury České republiky a současně místopředseda KDU-ČSL Daniel Herman bude v příštím roce usilovat o křeslo v horní komoře Parlamentu. Uvedl to v odpovědi na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz.

VÍME PRVNÍ Daniel Herman chce do Senátu
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

„Vývoj kolem sestavování vlády také s napětím sleduji. Za důležité pokládám udržení stabilního vývoje ČR, bez nějakých zásadních zvratů, čemuž by dlouhá vláda bez důvěry jistě neprospěla," shrnul svůj pohled na aktuální dění v úvodu své odpovědi Herman. Následně připustil, jaké další kroky v politice plánuje.

„Co se mne osobně týká, hodlám příští rok kandidovat do Senátu. Jsem místopředsedou KDU-ČSL a rozhodně se nechystám veřejný prostor vyklidit. V politickém angažmá vidím smysl a jsem připravený o podobu naší demokracie svést nejeden politický zápas. Naše krásná země v srdci Evropy za to přece stojí!" konstatovala jedna z nejvýraznějších tváří KDU-ČSL.

I přesto, že byl Herman lídrem lidovců v Praze u posledních sněmovních voleb, svůj mandát neobhájil. Díky preferenčním hlasům post poslance získal Jan Čižinský, který byl na kandidátce na druhém místě.

Ještě před svým politickým angažmá působil v letech 2010 až 2013 jako ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů, a ještě předtím byl mluvčím České biskupské konference.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…