VÍME PRVNÍ Martin Červíček bude šéfovat východočeské kriminálce

10.03.2014 9:44

Bývalý policejní prezident Martin Červíček nastoupí podle informací ParlamentníchListů.cz během dvou týdnů na pozici šéfa kriminální policie v Královéhradeckém kraji. Informaci potvrdily tři na sobě nezávislé zdroje z policejního prezidia s tím, že místní kriminalisté již byli s tímto rozhodnutím seznámeni.

VÍME PRVNÍ Martin Červíček bude šéfovat východočeské kriminálce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na schůzi vlády se projednávaly mimo jiné i pokračující metanolové otravy

Naše zdroje se shodují na přesunech hned několika vysoce postavených kriminalistů. Prvním z nich by měl být současný šéf královéhradecké kriminálky, jímž je plukovník Jan Švejdar. Ten by se měl usídlit na stejné pozici, ovšem v Pardubickém kraji.

Podle informací naší redakce se měl nejprve Švejdar stát náměstkem Červíčka ve východních Čechách, s čímž ovšem nesouhlasil. Švejdar je mnohými považován za muže Petra Lessyho a mezi ním a Červíčkem by prý mohlo docházet k neshodám.

Jan Švejdar by měl v Pardubicích nahradit současného šéfa tamní kriminálky Radka Malíře. Ten podle našich zjištění míří do Jihlavy. To, že Červíček bude řídit některou z krajských kriminálek, potvrdil přímo ministr vnitra Milan Chovanec, když řekl, že by si ho na takovémto místě uměl představit.

Martin Červíček působil v čele policie přes rok, když v  srpnu 2012 nahradil Petra Lessyho. Ještě předtím pracoval jako ředitel Krajského ředitelství Policie hlavního města Prahy či jako náměstek policejního prezidenta pro Službu kriminální policie a vyšetřování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…