Václav Moravec je vymývač mozků, ozval se opět aktivista

26.05.2014 9:57

V posledních Otázkách Václava Moravce probíhala debata mezi náměstkyní ministryně spravedlnosti Hanou Marvanovou a poslancem TOP 09 Stanislavem Polčákem. Podle Zdeňka Jemelíka se jednalo o klidnou debatu, při které hosté nepřekračovali meze věcné výměny odborných názorů. Diváky proto mohl pořad nudit. Našel se tam ale moment, který Jemelíka nadzvedl ze židle.

Václav Moravec je vymývač mozků, ozval se opět aktivista
Foto: Archiv HM
Popisek: Advokátka Hana Marvanová

Podle Jemelíka mohl diváky zaujmout závěr pořadu. Moderátor Václav Moravec se totiž vyptával na osobní vztahy mezi náměstkyní Marvanovou a ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou. Prý je totiž tak vypjatý, že jedna nebo druhá bude muset odejít.

Drby z útrob ministerstva nejsou ten správný druh informací, které by měla ČT přinášet

„Myslím si, že drby z útrob ministerstva nejsou tím správným druhem informací, které by měla veřejnoprávní televize přinášet divákům, a vůbec nechápu, kde se v televizním tlučhubovi vzala drzost, aby otázku položil,“ kritizuje Jemelík, který pořadu na ČT24 přezdívá "Otázky vymývače mozků" a často jeho obsah kriticky komentuje.

Moravec si je údajně svou pozicí velice jistý. Neobává se proto, že by ho mohlo něco ohrozit. „Nicméně právě tato jeho neomalenost ukazuje, jak daleko pokročila bulvarizace České televize,“ uvádí Jemelík.

Do Marvanové si neúnosně rýpl Stanislav Polčák. Náměstkyně nemohla reagovat

Hana Marvanová se ovšem s otázkou důstojně vypořádala. „Sice přímo nepopřela, že  mezi ní a paní ministryní dochází k názorovým rozporům, ale zdůraznila, že to vyplývá z povahy jejich činnosti. Jejich vztah je profesionální a pokud jsou mezi nimi neshody, nejsou osobní, ale věcné a chod ministerstva nenarušují,“ dodává kritik Otázek Václava Moravce.

Neúnosná ovšem byla kritika ze strany Stanislava Polčáka. Prý by si nikdy nedokázal představit, že bývalá disidentka Marvanová se stane náměstkyní ministryně, která byla členkou KSČ. Navíc prý Marvanová zastupuje stranu, v jejímž čele stojí estébák. Režie ale neumožnila Haně Marvanové reagovat.

Klouček Polčák vynáší morální soudy nad někým, kdo zažíval represi komunistické policie

„Je to úděsné: Hana Marvanová je skutečně autentická disidentka. Morální soud nad ní v přímém televizním přenosu vynesl  klouček, který teprve chodil do základní školy v době, kdy tupená dáma absolvovala zatčení komunistickou policií a odsouzení k podmíněnému trestu za přípravu protirežimní demonstrace,“ pouští se Jemelík do Polčáka.

Ministryně Helena Válková podmínila souhlas  s přijetím funkce ministryně právě ochotou Hany Marvanové s převzetím funkce první náměstkyně. „Věděla přitom od začátku, že jejich pracovní soužití nebude vůbec jednoduché. Skutečnost je taková, že jde o povahově velmi rozdílné osobnosti, které na sebe mohou narážet,“ upozorňuje Jemelík.

Jemelík proto svoje hodnocení OVM uzavírá slovy: „Je lehké být hrdina a soudit lidi, když paměť nezatěžují nepříjemné vzpomínky a za projevení názoru nehrozí vyhazov ze zaměstnání, znemožnění studia dětí, vězení, ani jiný postih. Polčákův útok na Hanu Marvanovou byl nezaslouženě sprostý.“

Celý článek ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…