Válek slibuje: Respirátory dolů. Už během několika týdnů

24.03.2022 21:35

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) předpokládá, že v následujících týdnech Češi odloží respirátory i ve veřejné dopravě. Řekl to v rozhovoru pro iDNES.cz.

Válek slibuje: Respirátory dolů. Už během několika týdnů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

„Pokud by bylo teplo a submutace, které se objevují, by neovlivnily situaci, tak od dubna bych si troufl první či druhý týden zlikvidovat roušky ve veřejné dopravě,“ oznámil šéf resortu zdravotnictví.

  • Původní zdroj ZDE

„Kdyby pokračovalo teplo, jako je tento týden, kdy jsme se dostávali ke 20 stupňům a bylo to tak do konce března a duben by takhle měl vypadat celý, velmi pravděpodobně tak rozhodneme,“ doplnil.

Příští týden se o této možnosti poradí odborníci a Válek případné tento návrh předloží na vládě.

V minulém týdnu až na pár výjimek skončila povinnost nosit na určených místech respirátor. Respirátory v současnosti musí lidé nosit v hromadné dopravě, ve zdravotnictví a v sociálních službách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…