Vandasovci se chystají slavit První máj v Ústí. Už se tam objednali i jejich odpůrci

18.04.2014 22:08

První květnový den proběhne v Ústí nad Labem shromáždění a pochod nacionalistů z Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS). Informovala o tom ústecká mutace serveru iDnes.cz s tím, že původně radikálové ohlásili akce i v dalších českých městech. Nakonec ale vybrali Ústí údajně kvůli tomu, že tam narazili na největší odpor.

Vandasovci se chystají slavit První máj v Ústí. Už se tam objednali i jejich odpůrci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda DSSS Tomáš Vandas

„Akce je ohlášená pro 500 lidí a myslíme si, že tolik jich také skutečně dorazí," cituje server předsedu DSSS Tomáše Vandase. Přijet mají i radikálové ze zahraničí, zejména ze Slovenska a z Německa.

Na akci se chystají i odpůrci nacionalistů. „Aktivisté z iniciativy Brno blokuje již oznámili, že přijedou do Ústí podpořit své kolegy. Ústecké sdružení Konexe si zabralo horní část Klíšské ulice, kde žije početná romská komunita. Je to v blízkosti plánované trasy pochodu radikálů a lidé z Konexe chtějí dětem i dospělým poskytnout psychologickou i duchovní pomoc. Svou vlastní akci pak uspořádají ve čtvrti Předlice,“ napsal server.

Miroslav Brož z Konexe podle serveru uvedl, že 23. dubna pořádá sdružení v ústeckém klubu Mumie veřejnou debatu. Přijedou na ni i němečtí antifašisté, kteří popíší, jak v Sasku blokují železnici i dálnici, aby se nacionalisté nedostali na sraz pochodů. „Kdybychom to udělali tady, byli bychom označování za teroristickou organizaci," řekl k tomu Brož.

Prvomájová akce DSSS je v Ústí nad Labem řádně ohlášená a povolená. Lidé z Konexe se ji proto podle serveru nechystají blokovat ani vytvořit lidský řetěz, který je častou a účinnou zbraní proti pochodům v Drážďanech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…