Vánoční zločin na benzínce. Lupič se maskoval rouškou

25.12.2020 12:49

Roušky a respirátory teď jak venku, tak v uzavřených prostorách musí nosit všichni. Vedle boje proti koronaviru však ochrana obličeje napomáhá také lupičům. Své o tom vědí na čerpací stanici v Sokolově na západě Čech.

Vánoční zločin na benzínce. Lupič se maskoval rouškou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Revolver, ilustrační foto

Do jedné z čerpacích stanic v Sokolově napochodoval na první svátek vánoční lupič s pistolí v ruce. Možní si chtěl přilepšit po vánočních vydáních. Na sobě měl rifle, tmavomodrou bundu s kapucí a v souladu s vládními nařízeními také roušku. Bílou.

Maskovaný muž vstoupil do prostoru benzinové stanice, přešel k pokladnám a s namířenou krátkou střelnou zbraní požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti,“ sdělila policejní mluvčí Zuzana Týřová pro server Novinky.cz. „Poté, co mu pokladní vydala několik tisíc korun, z místa činu odešel,“ dodala.

Dosud neznámý muž tak přispěl ke zvýšení statistik trestné činnosti za letošní rok.

Není bez zajímavosti, že za rok 2018 policisté evidovali 1144 loupeží a v roce 2017 1585 loupeží. Nejvíc loupeží policisté evidovali v roce 2004, kdy šlo o více než 6 tisíc těchto trestných činů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…