Ve Francii to houstne: Dav se dobýval do domu starosty

02.07.2023 17:19

ZAHRANIČNÍ MONITORING Nepokoje ve Francii pokračovaly i v noci na dnešek, ke zranění došlo mimo jiné v rodině starosty města L'Hay-les-Roses ve Val-de-Marne. Před domem představitele města, kde kromě něj byla i jeho žena a dvě děti, se shromáždila skupina násilníků. Píše o tom server Echo24.cz.

Ve Francii to houstne: Dav se dobýval do domu starosty
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

Násilníci, kteří se před domem starosty shromáždili, následně pomocí starostova auta prorazili branku zahrady a pak vozidlo zapálili. Žena s malými dětmi se při útěku z domu vážně zranila. Policie už podle deníku Le Figaro vyšetřuje celou událost jako pokus o vraždu.

„Moje žena a děti jsou v šoku a jsou zraněné,“ poznamenal starosta Vincent Jeanbrun, který byl v době útoku na radnici zabarikádované ostatným drátem. Manželka skončila v nemocnici, on sám si děti převzal a převezl na bezpečné místo.

Násilnosti trápí Francii již pátou noc Nejostřejší střety zažívají Marseille a Lyon. Protesty vypukly po smrti sedmnáctiletého mladíka, kterého zastřelil policista.

Francouzský prezident Emmanuel Macron kvůli nepokojům odložil státní návštěvu Německa, která měla začít dnes. Agentura Reuters nynější situaci označuje za nejtěžší krizi, jaké Macron čelí od protestů takzvaných žlutých vest, jež začaly v roce 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Makronka jen odložil návštěvu kolébky nacizmu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSTIPPY , 02.07.2023 18:45:34
A ten přiboudlý ministr vnitra si ještě pořád myslí, že mluví s civilizovanými lidmi, s nimiž se lze dohodnout. Básníku vstaň, vyjdi s holí, že je tak pěkný den, Paříž si vem a dej ji Pegasovi: básník se holí...To nebylo před cca sto lety, to bylo v jiném vesmíru, v tom mém a všech mých přátel, kdy Paříž byla "bílý dům"...Násilí musí plodit násilí, kterým jedině si zaručíme konec násilí! Tak smutné to je.

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …