Ve sněmovně by se mohlo jednat o restitucích, daních a důchodech

05.09.2012 6:28

Poslanci by se ve středu mohli znovu zabývat majetkovým vyrovnáním státu s církvemi a zákony ke konsolidaci státního rozpočtu, které vetoval levicový Senát. Kvůli rebelii některých poslanců ODS není jistý osud daňových změn. V ohrožení by ale mohly být i církevní restituce, jejich potvrzování by sněmovna mohla odložit. Informuje ČTK.

Ve sněmovně by se mohlo jednat o restitucích, daních a důchodech
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ve sněmovně se schyluje k hlasování o důvěře vládě

Úterní zahájení zářijové schůze bylo ve znamení návrhů opozičních Věcí veřejných na změny v programu. Poslanci se ke schvalování programu ani nedostali. Je ale pravděpodobné, že ve středu bude prvním bodem schůze volba nového místopředsedy sněmovny, jediným kandidátem je Jiří Oliva z TOP 09.

Pro daňové změny, tedy například zvýšení daně z přidané hodnoty a zavedení solidární daně z vyšších příjmů, nechtějí zvednout ruku někteří občanští demokraté. Vláda by zřejmě neměla dostatek hlasů pro zvrácení senátního veta. Premiér Petr Nečas (ODS) i ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) hovoří o tom, že pokud zákon neprojde, vláda ho předloží znovu a spojí s ním důvěru. Ráno se ještě znovu sejde klub ODS.

S církevními restitucemi by zase mohli mít potíže údajně poslanci vládní strany LIDEM. Je možné, že budou z této schůze vyřazeny. Další spornou předlohou, kterou by poslanci na středeční schůzi měli potvrzovat, je návrh nižšího růstu penzí v následujících třech letech. Zatím jej ostře kritizuje jen opozice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…