Ve sprchách nemočte, splachujte záchod, myjte si ruce, jezte příborem. Podívejte se na VIDEO pro uprchlíky

17.05.2016 12:55

Na internetu se objevilo video pod názvem „Refugee guide movie Haltern am See“, ve kterém se jeho autoři pokouší uprchlíkům, přicházejícím do tábora ve městě Haltern am See ve státě Severní-Porýní Vestfálsko, objasnit, jak se v táboře a obecně v Německu chovat.

Ve sprchách nemočte, splachujte záchod, myjte si ruce, jezte příborem. Podívejte se na VIDEO pro uprchlíky
Foto: Archiv TZ
Popisek: Uprchlický tábor na Sicílii

Anketa

Je Bohuslav Sobotka lepší premiér než Mirek Topolánek?

27%
73%
hlasovalo: 7075 lidí

Kemp byl ve městě Haltern am See vybudován v září roku 2015 a jeho kapacita je 200 lidí. Tábor byl údajně vytvořen s úmyslem zabránit situaci, kdy by mnozí uprchlíci přicházející do západoněmeckého státu neměli kde bydlet. V táboře uprchlíci zůstávají od 2 do 8 týdnů, poté jsou posláni do jednoho z nedalekých měst.

Video je rozděleno do několika sekcí: příjezd do Německa, německá ústava, příjezd do uprchlického tábora, hygiena, nouzové volání, ochrana životního prostředí, vratné láhve, jídlo, pití, kouření, nakupování, doprava a měna.

 

V části věnované německé ústavě je důraz kladen na to, aby uprchlíci chápali, že v Německu existují rovné příležitosti, bez ohledu na barvu pleti, sexuální orientaci, pohlaví nebo náboženské vyznání.

Uprchlíkům je také vysvětleno, že v Německu jsou někteří lidé, kteří se bojí cizinců. „Jestliže se dostanete do situace, kdy se vůči vám někteří z těchto lidí budou chovat agresivně, prosím, kontaktuje policii. Rozhodně nezasahujte sami,“ upozorňuje migranty video.

„Neočekávejte toleranci jen od druhých, buďte sami tolerantní,“ nabádá uprchlíky video.

„Po příjezdu budete ubytováni do stanu nebo budovy a dostanete najíst a napít. Poté budou všichni lidé lékařsky vyšetřeni. Pokud proběhne vše v pořádku, budete umístěni do tábora.“

Bezplatná snídaně se v táboře podává od 8 do 9:30, oběd od 12 do 13:30 a večeře od 6 do 7:30. Snídaně a večeře se podává ve formě balíčků. Oběd je vždy teplé jídlo.

Pro uprchlíky se každý den v táboře pořádají kurzy němčiny, jógy, hrají se deskové hry, sport – všechny aktivity jsou vyvěšené na nástěnce v jídelní místnosti. Většinou jsou prý organizovány dobrovolníky, kteří v táboře pracují, ať už přímo obyvateli města nebo ostatními lidmi, kteří do tábora přijedou vypomoci.

Každý dospělý jedinec dostává kapesné ve výši 30 eur na týden, každé dítě pak 5 eur. Je také možné vydělat si 1 euro a 5 centů za „komunální činnost“ v rámci tábora. „Mzda“ je poté uprchlíkům vyplácena na konci každého týdne spolu s kapesným.

Ve videu se objevuje i detailní popis záchodů. „Je třeba záchod splachovat a poté je nezbytné umýt si ruce. Sprchy jsou na mytí vašeho těla. Nemůžete je používat jako záchod,“ uvádí se v instruktážním videu. Vysvětlen je i koncept tříděného odpadu.

„Téměř všechna jídla se jí s pomocí příborů. Některá jídla (například z fast foodu) je možné jíst i bez příborů.“

Výrobu instruktážního videa má na svědomí sdružení dobrovolníků Asylkreis z města Haltern am See, kde se tábor nachází. Podle informací uvedených na jejich stránkách byl projekt financován z příspěvků soukromých dárců. Videa je možné shlédnout v anglickém, německém, arabském a perském jazyce.

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…