Ve strašnickém krematoriu dnes proběhne poslední rozloučení s Miloslavem Ransdorfem

29.01.2016 7:13

Rodina i političtí souputníci se dnes ve strašnickém krematoriu v Praze rozloučí s europoslancem za KSČM Miloslavem Ransdorfem. Dlouholetý politik zemřel náhle před týdnem ve věku 62 let. Okolnosti jeho úmrtí prověřuje policie.

Ve strašnickém krematoriu dnes proběhne poslední rozloučení s Miloslavem Ransdorfem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf

Polední smuteční obřad na základě dohody s rodinou uhradí komunistická strana. Očekává se na něm účast špiček strany i dalších politiků a mezinárodních hostů. KSČM minulý týden v kondolenci uvedla, že v Ransdorfovi ztrácí dlouholetého politického intelektuála. S úctou se vyjadřovali i jeho političtí oponenti.

Ransdorf byl nejprve poslancem Federálního shromáždění, potom zasedal ve Sněmovně a od roku 2004 získal mandát v Evropském parlamentu. Členem komunistické strany byl od roku 1972.

Značnou pozornost médií vzbudil politik loni v prosinci, kdy ho se třemi Slováky zadržela švýcarská policie v curyšské bance. Švýcarské státní zastupitelství proti nim vede trestní řízení kvůli majetkovým deliktům. Ransdorf, který kvůli případu pozastavil členství v levicové frakci EP, odmítal, že se dopustil čehokoli nezákonného.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…