Véčkař Chaloupka neuspěl se stížností na stíhání

06.08.2012 13:17

Poslanec Otto Chaloupka (VV) ani jeho někdejší asistent Vratislav Vařejka neuspěli se stížnostmi na obvinění z korupce. Státní zástupce je zamítl. Oba to dnes řekli ČTK. Poradí se nyní s právníky o dalších krocích. Nadále každý tvrdí, že je nevinný. Navzájem se ale obviňují z korupce.

Véčkař Chaloupka neuspěl se stížností na stíhání
Foto: Věci veřejné
Popisek: Poslanec Věcí veřejných Otto Chaloupka

Vařejka policii sdělil, že musel platit Chaloupkovi polovinu svého příjmu asistenta, tedy asi 25.000 korun měsíčně. Chaloupka je stíhán za to, že úplatky vymáhal, Vařejka, že je poskytoval. Tím si prý chtěl zajistit, aby mohl Chaloupkovi dělat asistenta.

Chaloupka tvrdí, že Vařejkovi půjčil peníze a asistent mu dluh splácel. Vařejka na poslance podal loni v dubnu trestní oznámení. Stalo se tak poté, co jej Chaloupka propustil. V oznámení tvrdil, že mu poslanec dluží peníze, které chce zpět. Policie pak obvinila nejen Chaloupku, jehož Poslanecká sněmovna zbavila imunity, ale také Vařejku.

"O tom, že státní zástupce zamítl moji stížnost, jsem se dověděl dnes. V září mě čeká výslech a do té doby zvážím, co podniknout," řekl ČTK Chaloupka. Kauzou se zabývá brněnské oddělení protikorupční policie. Vařejka přemýšlí o tom, že si podá kvůli postupu policie a státního zastupitelství novou stížnost, a to proti způsobu, jimž celou kauzu vedou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…