Véčkař Štětina hájí kolegu: Poslanec Chaloupka je přímý a férový člověk

03.05.2012 14:16

Otto Chaloupka (VV) dal před hlasováním o důvěře vládě najevo, že kabinet podpoří, ale k řadě vládních záměrů má výhrady. Kritizoval především snahu vlády dosáhnout finančního vyrovnání s církvemi. V médiích se obratem objevila dva roky stará kauza, v níž se měl poslanec dopustit korupčního jednání. Jeho kolega Jiří Štětina (VV) to považuje za jednoznačný signál, že se někdo chce nejmenší vládní strany zbavit.

Véčkař Štětina hájí kolegu: Poslanec Chaloupka je přímý a férový člověk
Foto: Věci veřejné
Popisek: Poslanec Věcí veřejných Otto Chaloupka

Poslanec Jiří Štětina (VV) se jednoznačně postavil za svého kolegu Otto Chaloupku (VV), který čelí podezření z korupce za to, že před dvěma lety údajně požadoval část mzdy svého asistenta jako úplatek.  Štětina zaslal serveru ParlamentníListy.cz prohlášení, v němž dal najevo, že znovuoživení případu po dvou letech považuje za účelovou diskreditaci muže, který se rozhodl zůstat v řadách VV.

Přihlásil se k VV a někdo ho najednou chce odstranit

„Proto považuji za naprosto účelové „znovu vytažení“ celé kauzy po téměř dvou letech zrovna v době, kdy je pořádán hon na VV a existuje zde silná vůle Věci veřejné rozdělit a vytlačit z politické scény. Nemluvě o probíhajícím „honu na poslance“ a na jejich podporu pro vládu a to doslova v přímém přenosu.  Bylo pro mě smutným překvapením, že kauza byla znovuoživena těsně poté, co se můj kolega, poslanec Otto Chaloupka, veřejně přihlásil k Věcem veřejným a jejich poslaneckému klubu. Náhle začal být osočován a veřejně kriminalizován. Tyto metody se mi hnusí, proto volím tento formát veřejné podpory Otto Chaloupkovi,“ napsal Štětina.

Zákonodárce Chaloupku popisuje jako přímého a férového muže, zatímco počínání jeho někdejšího asistenta Vařejky vnímá jako jednoznačný pokus o pomstu za ukončení spolupráce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…