Véčkař se neobjevil v Událostech. Stěžuje si Radě ČT

13.02.2012 19:56

Rada České televize řeší kuriózní stížnost. Místopředseda VV Tomáš Jarolím ji podal proto, že se v hlavní zpravodajské relaci Události neobjevil záznam jeho prezentace informací o Mostecké uhelné, kterou dělal s předsedou VV Radkem Johnem. Podle informací portálu iDnes.cz však opomenutí televize mělo jasné opodstatnění – Jarolím a John totiž prezentovali již známé údaje.

Véčkař se neobjevil v Událostech. Stěžuje si Radě ČT
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Tomáš Jarolím

"Přístup České televize, TV Nova i TV Prima, v jehož důsledku nebyly přes přísliby informace ze zmíněných tiskových konferencí odvysílány v hlavních zpravodajských relacích, je v rozporu s povinností provozovatelů poskytovat objektivní a vyvážené informace nezbytné pro svobodné vytváření názorů,"stojí v dopisu, který Jarolím odeslal šéfce Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Kateřině Kalistové.

Zásadní nebo zastaralé?

Jarolím a John tiskovou konferenci ke kauze MUS uspořádali 10. února. Informace měly podle tiskového mluvčího být „nové a zásadní“. Na konferenci dorazily všechny televizní štáby. Výsledek?

John a Jarolím v rozpačité prezentaci nejprve detailně rozebrali chronologické pořadí jednotlivých událostí a nakonec konstatovali, že neodůvodněné otálení v podání žaloby na majitele společnosti způsobilo pochybení ministerstva financí, zahraničí a obchodu. Tyto informace přitom médii proběhly již před třemi měsíci.

Zpravodajská ČT 24 v očekávání, že poslanci přijdou s novými zásadními odhaleními, konferenci vysílala v přímém přenosu. Ani to však Jarolímovi nestačilo. Ve večerních zprávách se podle něho měla objevit také informace o tiskové konferenci véčkařů k podání trestního oznámení pro podezření ze spáchání podvodu při výstavbě dálnice D47.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…