Véčkaři souhlasí s jednotnými přijímacími zkouškami na střední školy

28.02.2012 13:30

Příznivci Věcí veřejných dostali možnost hlasovat v krajském referendu a přispět k tvorbě volebního programu strany pro nadcházející krajské volby v Pardubickém kraji.

Véčkaři souhlasí s jednotnými přijímacími zkouškami na střední školy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John a Vít Bárta během jednání Poslanecké sněmovny

Prvním tématem referenda byla problematika povinných přijímacích zkoušek na střední školy, které zřizuje Krajský úřad Pardubického kraje. Véčkaři odpověděli na otázku "Schvalujete jednotné přijímací zkoušky pro střední školy, které zavedl Pardubický kraj?" ve většině případů ano.

Věci veřejné v Pardubickém kraji podle slov předsedy Krajské rady Miroslava Drobného respektují výsledek referenda. V tuto chvíli je také rozhodnutí véčkařů obsaženo v krajském programu.

"Naši příznivci mají možnost hlasovat i v dalších dvou referendech, které se týkají problematiky energetického využívání odpadů a také oblasti veřejné dopravy. Na polovinu března připravujeme otázku z oblasti zdravotnictví.

Hlasováním v krajských referendech se véčkaři nejen podílejí na tvorbě kvalitního programu, zároveň si mohou ověřit platnost svých přihlašovacích údajů, které budou nezbytné pro hlasování o pozici lídra do krajských voleb," uvádí materiál strany, který mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…