Vědec: Islám nás zničí. Politici jsou pokrytci

28.05.2015 11:31

„Západní civilizaci hrozí, že bude zničena politickým islámem,“ říká v rozhovoru pro Reflex americký myslitel Bill Warner, který v Česku založil Centrum pro studium politického islámu. Politici jsou prý však pokrytci, kteří lpí na politické korektnosti, a raději vás označí za rasistu a islamofoba, než aby připustili, že Západ má vážný problém.

Vědec: Islám nás zničí. Politici jsou pokrytci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Modlitba k Alláhovi

Warner tvrdí, že klíčem k pochopení islámu je život proroka Mohameda, který je prý vzorem pro všechny muslimy. „Posledních devět let svého života provedl každých šest týdnů nějaký džihádistický útok. Mohamed byl ve válce s každým, kdo nevěřil v Alláha. Útočil na pohany, křesťany i židy,“ vysvětluje americký myslitel.

V podobném duchu dle Warnera postupuje takzvaný Islámský stát. „A tohle je válka myšlenek. Politický islám je jako komunismus s Bohem. Komunismus chtěl všemu a všem vládnout všemi způsoby. Stejný způsobem diktuje šarí’a, jak se máme ve všem chovat,“ myslí si Warner.

Americký myslitel na základě těchto tezí varuje, že západní civilizace čelí hrozbě, že bude zničena politickým islámem, jehož podstata dle něj spočívá v permanentním ohrožování civilizace nevěřících. Mnozí politikové ale prý před touto skutečností zavírají oči.

„Když se někdo postaví proti islámu, je označen za toho, kdo šíří nenávist. V Americe vás označí za rasistu a islamofoba, a tím pádem vám přisuzují špatný charakter. Politická korektnost je velké zlo v americké politice,“ říká Warner. „Hodně politiků se mnou souhlasí, jen tak, aby u toho nikdo nebyl. Pokrytectví není v politice nic nového,“ dodává.

Za problém označuje americký myslitel také to, že si stále myslíme, že džihádisté jsou jedinci, kteří mají osobnostní problémy a kteří páchají teroristické činy v důsledku špatné sociální situace. „Slýcháváme, že jsou ti, kteří se stanou džihádisty, utlačováni, že jsou chudáčci a jak potřebují lepší práci. Ale Muhammad Atta, jenž stál v čele útoků z 11. září, měl univerzitní vzdělání a bohatou rodinu,“ upozorňuje Warner s tím, že problém spočívá v celé ideologii islámu.

„Islám je jen jeden. Umírněný islám není. Jsou jen muslimové, kteří praktikují jen velmi malou část islámu. Oproti tomu Islámský stát praktikuje z islámu vše,“ konstatuje Warner.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…