Vedení Českého Aeroholdingu opustí Fuksa a Vondra

26.11.2013 14:44

Z Českého Aeroholdingu odcházejí Ivan Fuksa, Alexandr Vondra a Jiří Blažek. K rezignaci se chystá zástupce zaměstnanců Petr Minařík

Vedení Českého Aeroholdingu opustí Fuksa a Vondra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Představenstvo Českého Aeroholdingu opustí bývalý rebelující poslanec za ODS Ivan Fuksa. Z funkce jej k 30. listopadu odvolalo ministerstvo financí. V dozorčí radě společnosti skončí exministr obrany Alexandr Vondra (ODS) a Jiří Blažek (TOP 09). Třetím členem, který opustí dozorčí radu Aeroholdingu, je zástupce zaměstnanců Petr Minařík, který na post koncem listopadu rezignuje, uvedla dnes v tiskové zprávě státní společnost.

Kromě funkce v představenstvu opustí Fuksa i post vrchního ředitele pro strategii a rozvoj, v rámci které měl na starost například i hledání strategického partnera pro České aerolinie. "Úspěšnou privatizací ČSA došlo k předání části akcionářských práv letecké společnosti Korean Air, čímž byl úspěšně splněn jeden z mých hlavních úkolů," uvedl Fuksa. Prodej 44procentního podílu v ČSA korejskému dopravci za necelých 70 milionů korun schválila letos v březnu tehdejší vláda Petra Nečase (ODS).

Personální změny souvisí se změnami stanov vyplývajících ze zákona o obchodních korporacích. Od prosince se má podle společnosti snížit počet členů představenstva ze současných šesti na pět a počet členů dozorčí rady klesne ze 12 na devět.

Fuksa od roku 2007 působil jako 1. náměstek ministra financí a z titulu této funkce předsedal dozorčí radě Českých aerolinií a zasedal i v dozorčí radě Letiště Praha. V letech 2010 až 2011 byl ministrem zemědělství. Vloni v listopadu neúspěšně kandidoval na post šéfa ODS proti Nečasovi. V Českém Aeroholdingu, který pražské letiště i ČSA zastřešuje, působil od letošního ledna.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…