Vedení Prahy se přes devět hodin zodpovídalo zastupitelům

23.10.2015 6:00

Vedení Prahy se více než devět hodin zodpovídalo zastupitelům a popisovalo svou činnost za poslední rok. Debatu na program jednání prosadili opoziční zastupitelé, kteří radní hlavního města dlouhodobě kritizují. V dlouhé diskusi radní včetně primátorky mluvili o svých úspěších, opoziční zastupitelé jim zase kladli stovky dotazů. Projednávání výsledků vedení města začalo ve čtvrtek zhruba v 15:45.

Vedení Prahy se přes devět hodin zodpovídalo zastupitelům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová

"Tento materiál je předkládán z toho důvodu, že zastupitelstvo se dlouhodobě domáhá informací a předkládáte pouze technicistní materiály a nepředložili jste nám jediný materiál, který by politicky řešil směřování tohoto města," zdůvodnil opoziční zastupitel Václav Novotný (TOP 09). Opoziční zastupitel a člen magistrátní komise pro ICT Tomáš Jílek (TOP 09) radním vyčetl například činnost komise pro ICT. Její fungování označil za paralyzované a rovněž uvedl, že se ani jednou nezabývala například kauzou opencard.

Dolínek řekl, že vyřešil několik problémů, které započaly v minulosti

Opozice radním také vyčetla, že někteří z nich se nezúčastňují zasedání výborů nebo že nenovelizují vyhlášky či tržní řád. Radního Michala Haška (ANO) pak předsedkyně zastupitelského klubu ODS Alexandra Udženija označila za nekompetentního. Náměstku primátorky Matěji Stropnickému (SZ) zase vyčetli způsob přípravy dokumentů řešících územní plánování. Radní Hanu Novákovou (ČSSD) kritizovali kvůli opožděné přípravě akcí v souvislosti s titulem hlavního města sportu pro rok 2016, který Praha získala.

Všichni členové rady se hájili. Náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD) řekl, že vyřešil několik problémů, které započaly v minulosti, ale měly velké problémy. Mezi věcmi, které dokázal, uvedl zprovoznění prodlouženého metra A do Motola a tunelu Blanka. Radní Libor Hadrava (ANO) zase chválil fungování městské policie, radní Michal Hašek zase mluvil o městských firmách a obnově Výstaviště nebo Desfourského paláce.

Do půlnoci stihli zastupitelé "grilovat" deset z jedenácti radních. Jediný, koho ušetřili velké kritiky, a dokonce pochválili, byla radní pro školství a sociální oblast Irena Ropková (ČSSD).

Praze vládne koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN). Koalice má v 65členném zastupitelstvu nejtěsnější většinu jednoho hlasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…