Vědma a kartářka chce z Hradu vrátit "lidičkám" úsměv

19.08.2012 8:28

Jako poslední se do boje o Hrad přihlásila léčitelka, kartářka a vědma Jana Lysoňková. Lidé prý mají o její služby zájem, dlouho si ale své soukromí tajila. Redaktorům deníku Právo se jí přesto podařilo přemluvit na rozhovor.

Vědma a kartářka chce z Hradu vrátit "lidičkám" úsměv
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Pražský hrad

Lidé jsou poslední dobou čím dál víc nespokojení, obávají se o budoucnost dalších generací a Lysoňková by to chtěla ovlivnit k lepšímu. „S lidičkami pracuji dlouhá léta. Řeším s nimi problémy, co se týká žití v naší zemi za posledních dvacet let. Znám jejich problémy nejčastěji nejen se zdravím, ale v poslední době i finanční, s exekucemi a podobně,“ řekla Právu.

Jde o to, aby se nám vrátil do očí úsměv

Kandidaturu ji doporučili lidé, kterým pomáhala překonávat jejich těžkosti nebo si k ní chodili pro radu. Nakonec se rozhodla sama.

Lysoňková bydlí v Křižanovicích na Vyškovsku a považuje se za hanáckého patriota. V případě úspěchu v přímé volbě prezidenta by ovšem musela do Prahy. „Nejde o to zaměnit Křižanovice za Prahu. Tady jde o to, abych mohla něco pro Křižanovice, a nejen pro ně, v Praze udělat. Jde o to, aby se nám zase vrátil úsměv do očí,“ vysvětluje vědma deníku Právo.

V životě už toho Lysoňková zažila dost. Je matkou tří dcer a babičkou čtyř vnuků. Vystudovala střední zemědělskou školu, dělala v účtárně, v zemědělství nebo ve vojenské výrobě.

Nějak bych se domluvila všude

V rozhovoru přiznává, že má trochu problémy s jazyky. Přesto by se byla schopná domluvit německy. „Myslím, že bych se domluvila nějak všude. I když popravdě předpokládám že bych tam měla své lidičky, kteří by se o to dokázali postarat,“ uvažuje.

S prezidentskou kampaní chce začít brzy. Už má spolupracovníky, kteří pro ni budou shánět podpisy do petice. Jinak ale svou propagaci neřeší.

Vidím to celkově dobře, řekla vědma ke kandidatuře

Jako věštkyně má také pojem o budoucnosti. „Já se do své budoucnosti sama dívat nesmím. Dar, který mi byl dán, já nemohu zneužívat. I když přiznám, že to celkově vidím dobře,“ uzavřela vědma.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …