Velká policejní rošáda. Kvůli místu pro Červíčka museli vyměnit šéfy ve čtyřech krajích

13.03.2014 15:48

Bývalý šéf policie Martin Červíček bude od 15. března ředitelem královéhradecké policie, o čemž ParlamentníListy.cz informovaly jako první už v pondělí. Kvůli jeho novému působišti se také vymění policejní ředitelé v Pardubickém kraji, Jihočeském kraji a Kraji Vysočina.

Velká policejní rošáda. Kvůli místu pro Červíčka museli vyměnit šéfy ve čtyřech krajích
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

Červíček v čele policie v Královéhradeckém kraji nahradí Jana Švejdara, který se stane ředitelem policie v Pardubickém kraji. Její šéf Radek Malíř se přesune do čela policie v Kraji Vysočina, odkud se nynější ředitel Miloš Trojánek přesune do vedení jihočeské policie. V jižních Čechách teď policii šéfuje Radomír Heřman, kterého Tuhý pověřil vedením projektu zaměřeného na modernizaci policejního školství a technického zabezpečení pro živelné katastrofy.

Ke změnám dojde k 15. březnu

Všechny personální změny platí podle náměstka policejního prezidia Tomáše Tuhého od 15. března. Náměstek dodal, že podobné změny byly v plánu již v předchozích letech a příčinou není, že by Červíček žádal místo v Hradci Králové a zbylí šéfové se tomu museli přizpůsobit. „I do budoucna uvažujeme o tom, že by policejní manažeři procházeli určitými rotacemi," uvedl Tuhý.

Informace o novém Červíčkově postu ZDE

O tom, že se Červíček stane ředitelem Královéhradecké policie, se spekulovalo několik týdnů. Dříve totiž bydlel v Náchodě a vedl tamější okresní kriminální policii. Červíček se stane krajským ředitelem poté, co v pozici policejního prezidenta nahradil Petra Lessyho, který čelil obvinění z pomluvy. Z funkce byl však sesazen letos v lednu tehdejším ministrem vnitra Martinem Pecinou, protože soud Lessyho stíhání pravomocně zastavil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…