Velvyslanec Schapiro v hnědé bundě. V policejních provokacích může mít hluboko prsty americká ambasáda. Více u Petra Hájka

13.02.2016 19:44

Server Protiproud.cz se zamyslel nad řízenými policejními provokacemi. Podle něj mají hlubší pozadí. „Za vším hledej americkou ambasádu,“ píše exkancléř prezidenta Václava Klause Petr Hájek.

Velvyslanec Schapiro v hnědé bundě. V policejních provokacích může mít hluboko prsty americká ambasáda. Více u Petra Hájka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

„Velezrada, demise, ohrožení bezpečnosti státu, rána do zad našim (americkým) protektorům, podle zdejších (protektorátních) tradic titulovaných za všech režimů ‚spojenci‘. Silná slova právě víří veřejným prostorem, mohutně přifukována hlavními médii – jako vždy s „vedoucí úlohou‘ těch takzvaně veřejnoprávních,“ píše v úvodu Hájek. Veřejnost si toho však podle něj příliš nevšímá. 

„Lid spíše zajímají ti známí agresoři (takzvaní imigranti), kteří ale parlamentní a vládní politické elity naopak nyní nevzrušují. Zajímají se zato o protestující tisíce občanů v ulicích a jejich mluvčí – a organizují policejní provokace, které mají rodící se protestní vlnu zdiskreditovat a (coby fašistickou a násilnickou) ‚postavit mimo zákon',“ podotkl. 

Všiml si také účasti prezidenta Miloše Zemana na mezinárodní konferenci na Slovensku. „Promluvil zde o imigrantech a opět se vyslovil pro nekompromisní postoj při obraně našich hranic a deportace těch, kteří v Evropě již jsou. Podpořil pochopitelně (předvolebně, proto tam jel) premiéra Fica – který ovšem narozdíl od českého předsedy vlády (rovněž sociálního demokrata) proti nebezpečí přílivu migrantské tsunami na Slovensko něco skutečného dělá,“ sdělil s tím, že v tu chvíli se konala neveřejná schůze Poslanecké sněmovny, kdy se řešila ochrana země před virtuálním ohrožením bezpečnosti. Vláda na ní měla vysvětlit úniky z Bezpečnostní rady státu.

Původní text najdete ZDE

„Ale protože samozřejmě nic nevysvětlila a premiér Sobotka pochopitelně ujistil, že ministra Stropnického neodvolá, přisadili si i jinak střízliví komunisté. Už také oni žádají demisi: Nejen ministra, ale rovnou i premiéra. A chtějí navíc zřízení parlamentní vyšetřovací komise (žádná nikdy nic nevyšetřila), která by měla zjišťovat úniky z Bezpečnostní rady státu,“ dodal. 

V pozadí jde však o něco jiného, o boj o vliv na tajné služby, část policie a vedení státního zastupitelství. „Tedy o tu skutečnou moc, kterou volby už dávno neovlivňují – pouze k ní otevírají dveře. Klíče od nich ovšem visí na Tržišti. Tak se jmenuje ulice v Praze, kde sídlí americká ambasáda,“ konstatuje s tím, že od tohoto místa se v naší zemi vše odvíjí. A to prý počínaje protivládním pučem a konče zakuklenci na Malé Straně.

„Jsme zjevně svědky velmi zajímavého přeskupování sil. Andrej Babiš byl dosud oddaným poddaným amerických zájmů u nás. Jeho náhlá láska k USA má tedy velmi racionální základ. Pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová (a její ‚partner‘ plukovník Šlachta) jsou hlavní ‚americkou spojkou‘ k ovládnutí politických figurek na české politické scéně. Andrej Babiš má mnoho podnikatelských problémů, které by se mu mohly stát osudné: Kauzy Čapí hnízdo nebo Agrotec jsou jen vrcholkem ledovce. To vše má paní Bradáčová v rukou jako pojistku a záruku, že bude ‚hodný‘,“ sděluje Hájek.

V zauzlovaném klubku jsou pak dle jeho názoru patrné řízené policejní provokace, které měly být startem puče proti Hradu. „Ještě zajímavější je ale kauza Klinika. Ta měla být současně použita jako léčka na Babiše – a jeho ‚přetažení‘ do antizemanovského Sobotkova tábora. Babiš to však prý včas prohlédl (respektive byl varován) a obloukem se pasti vyhnul,“ uzavřel s tím, že vzhledem k tomu, že celou situaci někdo zpackal, puč se prozatím nekoná. Absolutně nejzoufalejší postavou v této hře je poté politický lid státu Česká republika, který je pouhým komparsem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…