Ven s ním! Vyrazte „fanatika“ Petříčka! Někdejší senátor za ČSSD má pro stranu řešení

10.04.2021 20:50

Poslední průzkumy vypadají pro sociální demokracii dosti bledě a strana se potýká s reálným rizikem, že nepřekročí hranici pěti procent hlasů pro vstup do Poslanecké sněmovny. Bývalý senátor za ČSSD Jiří Vyvadil však nabízí řešení a míní, že straně pomůže, pokud se zbaví svého aktuálního ministra zahraničí. „Ven s ním z vlády. Pomůže to ČSSD, ale i ANO,“ míní politik o ministru Tomáši Petříčkovi.

Ven s ním! Vyrazte „fanatika“ Petříčka! Někdejší senátor za ČSSD má pro stranu řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Anketa

Má premiér Babiš na vlastní pěst shánět vakcíny i vysoko nad rámec cen, které vyjednala EU?

78%
22%
hlasovalo: 11678 lidí
Někdejší senátor a zakladatel facebookové skupiny Přítel Ruska v České republice si myslí, že nejvíce skomírající straně škodí její vlastní ministr zahraničí. „Jestli někoho Petříček štval, tak zřejmě řadové voliče ČSSD, kteří odmítají fanatický a militaristický euroatlantismus, vyhrocenou rusofóbii i sinofóbii a vnímání dnešního světa podle naivních představ trvajících od roku 1990, ale které se už z valné míry přežily,“ píše politik ve svém komentáři.

Petříčka by prý za jeho názor k ruské vakcíně rád dal „do kazajky“: „Je-li jedním z jeho hesel: Neobjednat Sputnik, i když ho lidé chtějí, protože by to narušilo důvěru lidí v očkování, zaslouží si svěrací kazajku.“

Podle exsenátora by ruskou vakcínu dokonce mnozí preferovali. Rád by ji upřednostnil i on sám. „Právě teď vyšly průzkumy, že situace se dramaticky mění a 48 % občanů by jej (Sputnik) v současné katastrofické situaci akceptovalo, a to nemluvím o těch, kteří jako já jej jednoznačně preferují,“ napsal Vyvadil. A Petříčka za jeho názory nazval „válečným štváčem“ a „fanatikem“.

JUDr. Jiří Vyvadil

  • BPP
  • No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.

Aktuální ministr zahraničí podle jeho mínění ubírá straně nemálo hlasů: „Rozhodně ubíral ČSSD možná i 1/3 hlasů. Jeho argumentace odpovídala fanatickým názorům Kalouska či Langšádlové a případně progresivistického europoslance za Piráty Pexy.“ „Ven s ním z vlády. Pomůže to ČSSD, ale i ANO,“ uzavírá bývalý senátor Jiří Vyvadil.

reklama

autor: rak

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…