Veselá kopa Mirek Topolánek: Hamáček v červeném svetru proti volovi. Starý jezevec Zeman se teď bude zase měsíc nabíjet. Díky za čínský virus

24.03.2020 19:45

Expremiér Mirek Topolánek s nádechem ironie ocenil snahu vlády, aby se lidé nenudili v karanténě. Lidé mohou šít roušky. A pro seniory je tu speciální bojová hra nazvaná, kdy můžu do obchodu. Příslušné časy se ze dne na den mění. Ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) popsal jako hrdinu, který se probudil z kómatu. Vyjádřil naději, že Hamáček si povede dobře „proti tomu volovi“. Na mušku si vzal prezidenta Miloše Zemana a zelené radikály.

Veselá kopa Mirek Topolánek: Hamáček v červeném svetru proti volovi. Starý jezevec Zeman se teď bude zase měsíc nabíjet. Díky za čínský virus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Mirka Topolánka prý překvapilo, když po něm jako po pracujícím důchodci chtěli před obchodem občanský průkaz. Přičítal to jedné vládní bojové hře.

Co si budeme povídat. V karanténě, pokud zrovna nešijete, je nuda a s tou se naše vládní nemehla rozhodla zatočit, alespoň tedy pro důchodce,“ poznamenal Topolánek v Topol show na serveru Info.cz s připomínkou, že jednou je to od 10 do 12, podruhé od 7 do 9 a potřetí od 8 do 10. Celý systém by se prý dal ještě vylepšit. „Třeba tím, že senioři, jejichž příjmení začíná na písmenko z první poloviny abecedy, budou chodit nakupovat ve dny sudé, ti z druhé poloviny ve dny liché a každý lichý měsíc se to vystřídá,“ smál se Topolánek pod rouškou.

Pár slov věnoval také předsedovi ČSSD a ministrovi vnitra Janu Hamáčkovi, jehož vykreslil jako hrdinu v červeném svetru, který se probudil z kómatu.

„Předseda ČSSD Jan Hamáček, donedávna nevýrazný a považovaný za Babišovu rohožku, je jako vyměněný. Rázná slova i činy. A navíc i dobrý dojem z toho, že jako jeden z mála ví, co říká a co dělá,“ ocenil Topolánek Hamáčka.   

„Jestli ono to není tím, že ČSSD je navzdory žalostným preferencím pořád demokratickou stranou, se všemi k tomu patřícími mechanismy a není to jen PR podnikatelský projekt pana velkoagrárníka. Hamáček je ostřílený politik a nejen stafáž z plakátu. Navíc se se svým červeným svetrem stal i módní ikonou,“ doplnil Topolánek a naznačil, že i on má v zásobě červené svetry. „Červený hadr působí na býka a doufejme, že bude dobrý proti tomu volovi,“ pokračoval Topolánek v kanonádě. Expremiér za ODS věří, že se Češi obejdou bez „Andrejovy party“. Dokázali to, když vláda Andreje Babiše nedokázala zdravotníkům zajistit dost ochranných pomůcek a situaci začali řešit sami lidé, kteří začali šít roušky jak pro sebe, tak pro zdravotníky, své sousedy, babičky, dědečky a tak podobně.

Na paškál si Topolánek vzal i prezidenta Miloše Zemana. Po tom prý pěkných pár dní nebylo ani vidu, ani slechu. Až jednoho dne vyšlo najevo, že je prezident ještě stále mezi námi. „Prezidenta už někteří viděli. Byla to prý Prima. Teď už by to chtělo jen ten státnický projev,“ rýpl si Topolánek.

„Starého jezevce vypudili jeho údržbáři z nory a předtočili s ním několikaminutové pásmo plivání na novináře, herce, opozici  a pochlebování Číně. Bez roušky. My taky děkujeme za čínský virus,“ konstatoval Topolánek. „Miloš byl opět hermeticky uzavřen před celým světem, nejspíš v duchu fungování ruských elektromobilů – deset minut jede, měsíc se nabíjí,“ pokračoval ve slovní palbě do Zemana.

Zmínil také myšlenku z Německa, že koronavirus vlastně pomůže globálnímu oteplování, neboť podle videa uveřejněného na serveru veřejnoprávní německé televize ARD si za oběti vybírá starší lidi, zatímco mládí dostane prostor pokročit vpřed. „Inu, každá totalita se považuje za mládí světa, ať je mladá, rudá nebo zelená,“ připomněl Topolánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…