Veselo na sobotkovském internetu i u "milicionáře" Škromacha. Vznikla i básnička o Haškovi

29.10.2013 11:42

Internetem se šíří iniciativy na podporu předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, kterého po upachtěném volebním vítězství předsednictvo strany vyzvalo k odstoupení. Sobotka oznámil, že rozhodnutí předsednictva neuposlechne, protože je špatné, a jeho stoupenci rozjeli internetovou kampaň, jejíž součástí je kromě několika neuvěřitelných uměleckých děl též velká e-mailová akce, zacílená na všechny poslance ČSSD.

Veselo na sobotkovském internetu i u "milicionáře" Škromacha. Vznikla i básnička o Haškovi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Do Olomouce přijel i šéf ČSSD Bohuslav Sobotka

Anketa

Má Bohuslav Sobotka odejít z čela ČSSD? (anketa vypsána 29. října)

38%
62%
hlasovalo: 10436 lidí

Již více než šest tisíc „lajků“ získala na Facebooku skupina „Chci Bohuslava Sobotku, ne Michala Haška“. „Odmítáme pokus o odstavení Bohuslava Sobotky přáteli Miloše Zemana. Chceme silnou a moderní ČSSD, chceme Bohuslava Sobotku,“ píše se v podtitulu skupiny.

Známý brněnský občanský aktivista Matěj Hollan například všem doporučuje, aby psali poslancům ČSSD, že podporují Bohuslava Sobotku. „Najděte si ráno chvilku času a napište. Opravdu to pomůže,“ doporučuje a přikládá e-mailové kontakty na všechny poslance sociální demokracie. V narážce na brněnského primátora, který Sobotkovo odvolání navrhl, pak Hollan vzkazuje: „Brno není jen Roman Onderka."

Kompletně a ze všech stran o válce v ČSSD ZDE.

Podporu zde Sobotkovi vyjadřují i někteří členové ČSSD, například senátor Jiří Dienstbier. Ten je na stránce dokonce vyobrazen se sloganem „Bohuslav Sobotka nebojuje sám“. Sobotky se zastává i levicový filosof Martin Potůček. „Jde o rozhodnutí nejen podrazácké a sprosté, ale i svrchovaně hloupé,“ vzkazuje všem, kteří Sobotku chtěli odvolat.

Obhájci Bohuslava Sobotky vyrazili i do prostoru druhé strany, jak na svém Facebooku pociťuje například místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach. Ten si dnes ráno mohl přečíst řadu vzkazů typu: „Vy místo toho, abyste chodil kanály, tady ještě něco píšete? Proč?." Škromach odpověděl s nadhledem: „Jsem rád, že jsem zaujal. I nenávist je projev náklonnosti.“

Navíc se prý po internetu začalo šířit video s pochodujícími jednotkami komunistických Lidových milic, přičemž mezi milicionáři měl údajně být i Škromach. Ten se ale těmto informacím jen usmívá. Může prý velmi snadno prokázat, že v té době na rozdíl od milicionáře na záběrech nosil knír. „Dík všem přátelům, kteří opravdu dokáží pobavit,“ uzavřel své vyjádření místopředseda Senátu.

Na jeho Facebooku se také objevila básnička, kterou kdosi složil na hlavního Sobotkova rivala, prvního místopředsedu ČSSD Michala Haška. Se zřejmým odkazem na jeho funkci v čele Jihomoravského kraje nese název „Hejtman Stašek“.

Po úderných rýmech fraška-šaška a straky-taky se dozvídáme, že Hašek „pro korýtko hledá šance, je to mistr arogance“. Popis prvního místopředsedy ČSSD pokračuje verši „Na Paroubka dělal: `Vrků!` Dnes Slávkovi jde po krku“ a „Po větru se pohupuje, zákulisní pikle kuje“. „Kdože je ten nový šašek, že by hejtman Michal Stašek?“ ptá se básník závěrem, poté co předvede další neuvěřitelné rýmovačky kalibru: „Na místě on neposedí, Škróma pro něj svůj pot cedí“ nebo „Stašek, ten se neztratí, on ví, co chtějí bohatí.“

Celá báseň o Michalu Haškovi, kterou uživatelka Facebooku vložila na zeď Zdeňka Škromacha:

HEJTMAN STAŠEK

Česká politická fraška
už dnes má nového šaška.
Spekuluje, pikle kuje,
rád má jen koho potřebuje.

Nekrouží jen modré straky,
o r a n ž o v é chtějí taky!
P o t o p i l Davida Ratha,
teď je každá rada zlatá :)

Ve veřejném hlasování
sám pro sebe hlasy shání,
pro korýtko hledá šance,
je to mistr arogance.

Na Paroubka dělal: "Vrků!"
Dnes Slávkovi jde po krku.
Také se špitá postranně,
že má svou stranu ve straně.

K Paroubkovi dřív se lísal
občas vpravo zakolísal.
Ke komupak on, kdo to ví,
nesl svůj košík dárkový?

Kdože je ten nový šašek,
že by hejtman Michal Stašek?
Po větru se pohupuje,
z á k u l i s n í pikle kuje.

Pak dodává si kuráže
dle mediální masáže.
Až lidem mozky vymyjí,
promluví podle médií.

Na místě on neposedí,
Škróma pro něj svůj pot cedí.
Michal Stašek - to je hlava,
vpravo stále pošilhává.

Stašek, ten se neztratí,
on ví, co chtějí bohatí
a špitá se prý postranně,
že má svou stranu ve straně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…