Větří John konec sněmovny? ptá se Komárek v MfD

02.11.2012 11:01

Podle některých už Radek John zvrtal všechno, co mohl. Jeho poslední čin je bláznivý, ale podle komentátora MF Dnes Martina Komárka lze vysvětlit. Buď píše nový bestseler „Jak jsem se ztrapnil v politice“ anebo tuší, že je nejvyšší čas najít si práci mimo končící Poslaneckou sněmovnu.

Větří John konec sněmovny? ptá se Komárek v MfD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

John má pravdu, když tvrdí, že proti korupci a šlendriánu je lepší bojovat jako novinář než jako poslanec. On sám byl jako novinář mnohem úspěšnější, než jako politik.

John projevuje neetičnost, nevědomost a aroganci

Člověk by si řekl, že na tom Johnovi něco je, pokud by s vtipnou řečí složil mandát, poděkoval a odešel znovu pracovat do novin. Pokud ale chce nastoupit jako investigativní novinář a zároveň si ponechal mandát poslance, projevuje naprostou neetičnost, nevědomost a aroganci, napsal komárek v MF Dnes.

John bude jistě zbaven funkce předsedy bezpečnostního výboru. Střet zájmu je zde zcela jasný. Této funkce se měl ostatně vzdát už dávno. Dokládají to slova předsedy poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů Petra Gazdíka: „Pan John je jako předseda úplně neschopný, některá zasedání byla naprosto zoufalá.“

John větří, že je čas najít si stálejší zaměstnání mimo sněmovnu

Faktický vůdce Věcí veřejných Vít Bárta využil Radka Johna jako reklamní tváře pro nalákání voličů. John se ale domníval, že se může stát skutečným předsedou a politikem. Všechny ale přesvědčil o opaku svým vystupováním a projevy. „Omluvou mu je jen to, že většina ostatních poslanců zvolených za VV nebyla o nic lepší,“ tvrdí Komárek v MfD.

Johnovy politické instinkty selhávaly, ale vždy mu fungoval čich novinářský a zejména ten komerční. Možná tuší, že je nejvyšší čas najít si místo mimo sněmovnu, které hrozí rozpuštění.

reklama

autor: vfe

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…