Vicepremiér „Sorryjako Ojeb“ Babiš to pořádně schytal od Jiřího X. Doležala

13.02.2017 20:20

Šéf hnutí ANO a vicepremiér Andrej Babiš to pořádně schytal od Jiřího X. Doležala v komentáři pro server Reflex.cz.

Vicepremiér „Sorryjako Ojeb“ Babiš to pořádně schytal od Jiřího X. Doležala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš v pořadu OVM

„Ministr financí a ‚vicepremiér Sorryjako Ojeb‘ v nedělních Otázkách Václava Moravce ukázal, že i velkému hráči může být někdy úzko. Jeho projev ukazuje, že se pan ministr cítí ve slepé uličce, a jeho jedinou obranou je křik a dětinské popírání reality,“ napsal Jiří X. Doležal na konto šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

Ten se snažil vysvětlit, že rozhodně neoptimalizoval své odvody na daních, když si koupil korunové dluhopisy společnosti Agrofert takřka za miliardu a půl. Podle vlastních slov jen Babiš využil chyby, kterou podle současného ministra financí udělal Miroslav Kalousek (TOP 09). Podle Doležala se to dá přeložit tak, jako kdyby zloděj vrazil do bytu, vykradl ho a později se na policii vymlouval, že majitelé bytu měli jen slabé dveře a on zloděj jen využil „nabídky“.

Celý komentář najdete zde.   

Babiš prý před kamerami znovu ukázal, že začíná agresivně reagovat v debatách, ve kterých mu docházejí věcné argumenty.

„Pan ministr se přestává kontrolovat. Od prvního momentu, kdy se v diskusi narazí na nějaký sporný a pro něj nevýhodný moment, začíná mluvit zvýšeným hlasem, který se zvyšuje až do křiku. Obsedantně opakuje jméno údajného viníka problému (‚Kalousek, Kalousek‘) a není schopen ve svůj prospěch uvést jediný neemotivní argument. Když už je tlak příliš velký, začíná vyprávět, jak se polepší (‚Já dám ty peníze, co mi vyčítáte, na charitu‘). Základní postoj, který prezentuje, není ochota účastnit se debaty a vysvětlovat, ale naopak neochota cokoliv komentovat a dětinské popírání reality,“ doplnil Doležal.

V nedělních otázkách Václava Moravce ovšem nešlo jen o Babišovy dluhopisy. Na přetřes přišla také firma Agrotec, která dnes spadá pod svěřenecký fond zřízený Andrejem Babišem. Firma byla podezřelá z korupčního jednání. Soud však stíhání firmy zastavil. Státní zástupce konstatoval, že Agrotec se zločinu dopustil, a podal proti verdiktu soudu stížnost s tím, že firmě pomohla úprava zákona.

Babiš trval na tom, že se Agrotec žádného trestného činu nedopustil. Soud to ale viděl jinak. V zatím nepravomocném verdiktu se lze dočíst, že se zločin stal, ale firmě pomohla novela zákona. Ministr financí tady podle Doležala připomíná dítě, které ukradlo v obchodě čokoládu, chytili ho přitom, ale dítko tvrdohlavě opakuje, že žádnou čokoládu neukradlo.

Doležal doufá, že teď už i občané chápou, jak se Babiš chová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…