Viceprezident USA pohrozil koncem trpělivosti s KLDR. Lavrov jen trpce dodal...

17.04.2017 16:26

Americký viceprezident Mike Pence se dnes nechal slyšet, že éra strategické trpělivosti se Severní Koreou je u konce. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v této otázce řekl, že doufá, že USA nepodniknou vůči KLDR žádné jednostranné kroky, jako byl nedávný útok USA v Sýrii. Informují o tom zahraniční média.

Viceprezident USA pohrozil koncem trpělivosti s KLDR. Lavrov jen trpce dodal...
Foto: Twitter DJT
Popisek: Prezident USA Donald J. Trump se svým viceprezidentem Mikem Pencem

Pence dnes mimo jiné také uvedl, že „jeho šéf“ Donald Trump doufá, že hlavní severokorejský obchodní partner Čína bude využívat svých mimořádných pák na KLDR, aby se Pchjongjang nakonec vzdal svého vojenského úsilí. V případě, že tomu tak nebude, mohly by prý USA vzít záležitosti do vlastních rukou. 

„Prezident Trump dal jasně najevo, že trpělivost Spojených států a našich spojenců v této oblasti vypršela,“ podotkl Pence s tím, že USA chtějí vidět změnu. „Chceme, aby Severní Korea upustila od svého bezohledného vývoje jaderných zbraní, a také jejich neustálé používání a testování balistických raket je nepřijatelné,“ zdůraznil Pence.

  • Původní text ZDE

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov však doufá, že Spojené státy se jednostranných akcí vůči KLDR zdrží. Rusko americký útok na Sýrii neschvalovalo, a i když odmítá jaderné akce Pchjongjangu, dodává, že nelze porušovat mezinárodní právo použitím síly a nerespektovat Chartu OSN. „Proto velmi doufám, že nedojde k jednostranným akcím podobným těm, které jsme nedávno viděli v Sýrii,“ uvedl Lavrov. Moskva je pak podle něj připravena obnovit vztahy s Washingtonem, v případě, že ochota bude i na straně Trumpa.

Své řekl také japonský premiér Šinzó Abe. Ten dnes vyzval Severní Koreu, aby nepodnikala další „provokativní kroky“ a upustila od rozvoje jaderných a raketových zbraní. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…