Vidlák Hřib? Primátor skoro chytil facku. „Hovado, dob*tek“. Šikana a hulvátství? Přesná výpověď z radnice

26.05.2020 8:45

Zastupitelka hlavního města Prahy Alexandra Udženija (ODS) se znovu pustila do křížku s pirátským primátorem hlavního města Zdeňkem Hřibem. Prý kvůli radní Haně Marvanové. Primátor by si podle zastupitelky zasloužil facku za to, jak arogantně a xenofóbně se choval.

Vidlák Hřib? Primátor skoro chytil facku. „Hovado, dob*tek“. Šikana a hulvátství? Přesná výpověď z radnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

Alexandra Udženija se rozhodla uvést na pravou míru příběh, který už koluje ve veřejném prostou. Prý není pravda, že by primátorovi dala facku. „Ale je pravda, že by si jí sakra zasloužil! A je pravda, že jsem se s ním dostala do tvrdého konfliktu. Kvůli Haně Kordové Marvanové (TOP 09 a STAN)!“ zdůraznila.

Anketa

Podporujete návrh, aby se v českých obchodech povinně prodávalo až 85 % českých potravin?

82%
18%
hlasovalo: 65738 lidí

Poté popsala, co se vlastně stalo.

„Ve zkratce: Něco málo před půlnocí, po šestnácti hodinách jednání ZHMP, bylo během projednávání bodu č. 2 (sic!) přerušeno pro diskusi nad jednacím řádem. Stáli jsme v hloučku cca 15 zastupitelů a doktorka Marvanová (mimochodem koaliční partnerka Pirátů) zcela klidně a věcně argumentovala panu primátorovi, že asi nemá pravdu. Tento na oplátku paní Marvanové argumentoval zcela mimo a hlavně VELMI arogantně a nadřazeně (už chápu, proč si Hana několikrát stěžovala, že ji Zdeněk Hřib šikanuje). V tu chvíli jsem upozornila pana primátora, že se opět chová arogantně a je pravda, že jsem držela v ruce svůj malý 'wejp' a potáhla z něj (nebylo to ani tak rozrušením, jako únavou po maratonském jednání ZHMP, které zdaleka nekončilo) a on na mě začal křičet, 'že se tady nekouří'. Kdyby mě na to normálně upozornil, tak se omluvím a přiznám, že to není adekvátní místo na vyfukování páry z úst (roky nekouřím). Dovršil to tím, že mi vnesl do obličeje a pronesl naprosto neadekvátní a XENOFÓBNÍ poznámku!“ rozohnila se Udženija na sociální síti Facebook.

V tu chvíli už se neudržela, raději od primátora kousek poodstoupila, aby odolala pokušení opravdu mu dát facku a Zdeňka Hřiba označila za „vidláka ze Slavičína“ a vmetla primátori do tváře, že o Praze skoro nic neví.

„Na závěr jsem, pravda, uvedla, že 'je hovado‘. Následně jsem odešla na své místo. Pak za mnou přišel jeden z koaličních kolegů pana primátora, aby se mi za jeho chování omluvil a doslova řekl, že 'se cítí za primátorovo chování strašně trapně' (velmi si toho vážím, pochopte, proč ho nechci jmenovat, ale sedělo okolo nás dvacet očitých svědků) a zastupitelstvo pokračovalo do 4.00 ráno,“ pokračovala Udženija.

Udženija uznala, že u ní občas převezme vládu horká hlava a ostrý jazyk. Ale to prý nic nemění na tom, že nikdy nebude tolerovat takové chování k ženám, jaké prý může předvést jen „dobytek“.

„A pokud toho budu přítomná, tak vždy zasáhnu a je mi v tu chvíli jedno, zda je oním 'dobytkem' primátor nebo prezident zeměkoule. Ctím nějaké hodnoty a k nim jednoznačně patří gentlemanství a úcta k ženám,“ uzavřela rázně.

Alexandra Udženija se pořádně rozzlobila na primátora Hřiba

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…