Vietnamští policisté dorazí do Česka kvůli drogovým gangům

07.07.2014 13:49

Do Česka dorazí do měsíce skupina vietnamských právníků a několika policistů kvůli boji s drogovou kriminalitou. Dohodli se na tom dnes ministři vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se svým vietnamským protějškem. V plánu jsou další smlouvy, podle kterých si budou Vietnamci odpykávat tresty ve své vlasti.

Vietnamští policisté dorazí do Česka kvůli drogovým gangům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Michal Chovanec

Dohoda se podle Chovance týká policejní spolupráce a výměny informací také v rámci tajných služeb. Tři vietnamští policisté dorazí na tříměsíční stáž, při které se budou snažit proniknout mezi drogové gangy. „Stát v tomto zaspal, vidíme jen špičku ledovce," uvedl Chovanec.

Ministři se domluvili na další spolupráci v boji s drogovými gangy a šéf vietnamského vnitra pozval Chovance na podzim do Vietnamu, aby podepsali další dohody.

Policejní prezident Tomáš Tuhý uvedl, že je to začátek spolupráce. Vietnamští policisté se pokusí na území Česka vytvořit „jakýsi kanál" mezi Čechy a vietnamskou komunitou.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…