Vím, proč se bojíte Sputniku, padlo od Okamury. Ale také jiné zprávy

04.03.2021 10:26 | Zprávy

O ruské vakcíně Sputnik toho bylo v posledních dnech napsáno hodně. Čeští i slovenští odborníci nejednou prohlásili, že by tato vakcína měla být prověřena Evropskou lékovou agenturou. Poslanec hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury Jiří Kobza má však za to, že kořeny obav ze Sputniku planou z toho, že by tato vakcína opravdu mohla fungovat.

Vím, proč se bojíte Sputniku, padlo od Okamury. Ale také jiné zprávy
Foto: SPD
Popisek: Jiří Kobza, poslanec za politické hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Je členem zahraničního výboru a místopředsedou výboru pro životní prostředí

Český prezident Miloš Zeman lobbuje za dovoz ruské vakcíny Sputnik do České republiky a hlásí, že na vakcínu nelze koukat ideologickými brýlemi a je třeba ji brát jen jako nástroj pro záchranu lidských životů.

Miloš Zeman dal ve vysílání CNN Prima News najevo, že v Česku nemáme dost vakcín. Proto se obrátil v dopise na ruského prezidenta Vladimira Putina a dostal od něj příslib, že do Česka doputuje vakcína Sputnik V. Umí si prý představit, že v Česku se bude využívat i čínská vakcína. „Jak víte, já mám dobré vztahy s ruským i s čínským prezidentem,“ připomněl prezident Zeman.

Poté si rýpl do šéfa BIS Michala Koudelky. „Budou-li nás různí Koudelkové varovat před ruskou nebo čínskou vakcínou, tak je nutné jim říci, že vakcína nemá žádnou ideologii,“ zdůraznil Zeman.

Za důležité považuje, aby byla vakcína schválena příslušnými orgány. Zemanovi by stačily české kontrolní orgány a nečekal by na Evropskou lékovou agenturu.

„Mně by stačilo stanovisko Státního ústavu pro kontrolu léčiv. SÚKL by neměl být líný a měl by to udělat tak, jak to udělali v Maďarsku. A když mi zase nějaký blbeček bude říkat, že jsem ruský nebo čínský agent, tak já říkám, že to dělám pro svou zemi,“ řekl Zeman.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…