Víme víc. Sobotka prý nachystal mediální vraždu Michala Haška

30.10.2013 13:02

Od bulvárního Blesku po veřejnoprávní Českou televizi a sociální síť Facebook. Tam všude si prý hejtman Michal Hašek neškrtne. Alespoň tak zní plán předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky na likvidaci svého politického oponenta.

Víme víc. Sobotka prý nachystal mediální vraždu Michala Haška
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka s Michalem Haškem

Za kolektivní dílo celého vedení označil plzeňský hejtman a volební manažer ČSSD Milan Chovanec neúspěch strany v předčasných volbách. Učinil tak na tiskové konferenci ve středu dopoledne, kde vystoupil s předsedou Bohuslavem Sobotkou. Stal se tak prvním odpadlíkem týmu Michala Haška, který se pokusil o Sobotkovo sesazení z vedení partaje.

Po několika desítkách hodin, kdy měl Hašek navrch, se situace otáčí. Nejenže Hašek lhal o schůzce s prezidentem, o čemž referovala ve středu odpoledne i MfD na Facebooku, tak ztrácí podporu i uvnitř strany. Jak se ParlamentnímListům.cz podařilo zjistit od dobře informovaného zdroje, Sobotka najal hned několik externích PR manažerů, aby Haška potopili. Nesmí prý být vidět ani na webu ČSSD, ani na jejím oficiálním Facebooku. Poškodit ho mají rovněž v ČT a Blesku.

Jak vidno, věci se daly do pohybu. Středeční Blesk označil Haška za zrádce, který žil krátce, jako o lháři o něm nepřímo hovoří Babišova Mladá fronta. Na FB ČSSD jsou už k vidění pouze Sobotkovy fotografie, na webu ČSSD taktéž. O Haškovi ani zmínka.

V pozadí Babiš a Kalousek

Situaci nenahrává ani skutečnost, že prozatím mlčí prezident Miloš Zeman. Ten je mnohými označován za strůjce puče uvnitř ČSSD. „Hašek by měl v brzké době dostat na frak, Sobotka chce, aby se zveřejnily jeho vztahy se ženami, nebo s Tvrdíkem, stejně tak obchody, které dělal především na kraji. Také by chtěl, aby se medializovaly desítky jeho funkcí, prostě ho chce poškodit a zcela zlikvidovat, teď Slávek nabral dech a bude se mstít," řekl nám jeden z místopředsedů ČSSD, který je na straně Bohuslava Sobotky.

Hašek evidentně komunikaci nezvládnul. O svých krocích neinformuje ani v tiskových prohlášeních, ani na Facebooku, nebo svých webových stránkách.

Důvodem všeho má být kromě puče interní dohoda mezi Miroslavem Kalouskem, Andrejem Babišem a Bohuslavem Sobotkou na rozdělení České republiky a sfér vlivu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…