Vít Bárta zesměšnil Kristýnu Kočí. Zveřejnil dokument

13.02.2013 14:52

Vít Bárta se na svém blogu vysmál poslankyni Kristýně Kočí. Jeho někdejší stranická kolegyně, které se v roce 2011 nepovedl stranický puč a od té doby vysedává v Poslanecké sněmovně jako nezařazená, totiž poslancům rozeslala dotazník, při kterém zjišťuje jejich názory kvůli své diplomové práci. A Bárta objevil řadu pikanterií, o které se se svými čtenáři s radostí podělil.

Vít Bárta zesměšnil Kristýnu Kočí. Zveřejnil dokument
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta ve sněmovně

Bárta Kristýnu Kočí nemá rád od chvíle, kdy se pokoušela rozbít jeho stranu a později proti němu svědčila u soudu. Proto je nezařazená poslankyně častým terčem Bártova ostrovtipu na blogu. Nyní poslankyni totálně zesměšnil kvůli dotazníku, který Kočí rozeslala poslancům pro účely své diplomové práce. Bárta se při jeho vyplňování zjevně dobře bavil.

Podle Bárty není tajemstvím, že Kristýna Kočí si na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy musela změnit téma své diplomové práce. Poslankyně totiž zjistila, že certifikát z institutu CEVRO vedeného bývalým poslancem ODS Ivanem Langerem jí v profesní kariéře příliš nepomůže, a rozhodla se tedy po letech dokončit svá studia na filozofické fakultě. Musela však vyměnit vedoucího práce a rovněž změnit její téma, což Bárta rovněž neopomněl připomenout.

Nově tedy bývalá předsedkyně véčkařských poslanců bádá na téma „Legislativní proces a role poslance PSP“. A vědecká práce ji podle Bárty pohltila natolik, že se jí věnuje i během jednání Poslanecké sněmovny.

Celý článek včetně odkazu na dotazník ZDE

Důkazem je dotazník, který rozeslala svým sněmovním kolegům s žádostí o vyplnění. Bárta ho do své schránky dostal rovněž, a když se podíval do vlastností dokumentů, usoudil, že Kočí dotazník vytvářela ve chvíli, kdy seděla v jednacím sále při jednání sněmovny. „Paní poslankyně se asi v lavici nudí,“ poznamenává posměšně Bárta.

Následně přikládá odkaz na dotazník poslankyně Kočí, který rovněž nabízí zajímavé čtení. Tak například v první otázce se Kočí ptá, z jakého klubu poslanec je, a v následující otázce zjišťuje, zda je poslanec z koaliční či opoziční strany.

Pak následuje třetí otázka, která zní: „Která stanoviska jsou pro Vás nejvíce důležitá při hlasováních o návrzích zákonů ve 3. čtení?“ a čtvrtá otázka je ve znění: „Co je pro Vás nejdůležitější při hlasováních o návrzích zákonů ve 3. čtení?“, přičemž respondentům nabízí úplně stejné odpovědi, jako v předchozí otázce.

K páté otázce, zda poslanec disponuje volným mandátem a může hlasovat nezávisle, Bárta poznamenal, že jednoznačným důkazem správnosti odpovědi „ano“ je sama Kočí, která si už téměř dva roky ve sněmovně dělá, co chce. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: jav

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …