Víte, co je to degenerovaný? Chodíte k psychiatrovi? ptal se čtenář komunistky. Ta se nedala

06.12.2013 10:16

Dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz jsou mnohdy opravdu všetečné a netýkají se vždy striktně pouze politických témat. Na vlastní kůži se o tom přesvědčila i místopředsedkyně KSČM Miloslava Vostrá, která odpovídala na otázky o svém duševním zdraví nebo o svém vzhledu a sklidila dokonce i poklonu za to, jak si s dotěrnými a někdy i urážlivými dotazy umí poradit.

Víte, co je to degenerovaný? Chodíte k psychiatrovi? ptal se čtenář komunistky. Ta se nedala
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Uživatel serveru ParlamentníListy.cz pod pseudonymem PatrikCech se poslankyně Miloslavy Vostré zeptal, zda chodí pravidelně k psychiatrovi, nebo to zanedbává. Politička se nenechala rozhodit.

"A jak jste na tom Vy? Já mám za to, že mé duševní zdraví je zatím v naprostém pořádku," odpověděla s klidnou hlavou.

Otázka čtenáře a celá odpověď poslankyně Vostré ZDE.

Příležitost rýpnout si do poslankyně si v souvislosti s předchozím dotazem nenechal ujít čtenář Shalkir. "Jak odpověděl Švejk na otázku: Víte, co je to degenerovaný? Soudružko, nemyslíte, že jste odpověděla chybně? Na otázku na duševní zdraví přeci zdravý člověk neřekne, že je zdráv. Víte jak? Každý duševně nemocný člověk přeci křičí: Já nejsem blázen!" utahuje si z Vostré čtenář.

Kopnout si za každou cenu...

Ani tím se ale poslankyně nenechala vyvést z míry. "Mám někdy pocit, že musí dát hodně přemýšlení kopnout si za každou cenu do toho druhého. Překroutit smysl odpovědi, případně si ji vyložit po svém. Kdybychom všichni svou energii věnovali věcem pozitivním, muselo by se nám tu dobře žít, co myslíte?" obrátila politička dotaz zpět ke čtenáři.

Otázka čtenáře a celá odpověď poslankyně Vostré ZDE.

I další reakce Vostré na vzkaz čtenáře byla následně použita jako útok na její osobu. Uživatel erik wagner političce napsal, že je nejhezčí poslankyní, a proto jí fandí. Vostrá poděkovala za poklonu a vtipně poznamenala, co potom naši poslanci?

Zůstala ale nepochopena a vtip se obrátil proti ní. Opět se zapojil čtenář Shalkir. "Soudružka Vostrá se ptá, co s její krásou budou dělat poslanci? Soudružko, tak to je výzva! Nebo nabídka? Podle mne jste nehezká a co na to podle vás poslanci?" ptá se rýpavě.

"Dobrý den, to se tedy rozhodně neptám. Spíše to mělo být konstatování, že bychom se měli zabývat věcmi podstatnými a ne těmito rádoby vtipnými dotazy," odpověděla stručně politička.

Otázka čtenáře a celá odpověď poslankyně Vostré ZDE.

Ne všechny dotazy na poslankyni ale mají urážlivý nádech. Čtenář Stinx političku podpořil. "Vážená paní, že se nenecháte zhnusit některými dotazy? Pokračujte dál stejným stylem - děkuji, aspoň někdo těm hňupům z TOP 09 a ODS řekne pravdu," napsal.

"Je to zvláštní svět. Místo urážek a vzájemných napadání by bylo dobré věnovat se práci. Mám pocit, že trpělivost lidí je pomalu u konce," reagovala Vostrá.

Otázka čtenáře a celá odpověď poslankyně Vostré ZDE.

Uživatel VLADIMÍR DEDEK chtěl vědět, kdy vstoupila "mezi soudruhy". Nikde prý nenašel, zda byla členkou KSČ nebo až KSČM. "V roce 1986 jsem vstoupila do KSČ a v roce 1990 do KSČM. A nevidím v tom vůbec nic špatného," odvětila poslankyně.

Otázka čtenáře a celá odpověď poslankyně Vostré ZDE.

A čtenář si její přímočarosti váží. "Tak toto hodnotím, neboť nemám rád ty 'bývalé' členy KSČ, kteří nalezli do různých politických stran, ale vážím si těch, kteří zůstali věrní," konstatuje.

Vostrá je proti medializaci násilí

Pozornosti čtenářky Maxe neunikl skandální videoklip rapera Řezníka, jenž byl odsouzen i širokou veřejností za agresi a brutalitu, kterou obsahuje. Čtenářka přitom kritizuje přímo ParlamentníListy.cz za to, jakým způsobem tuto věc pojaly, když děkuje Vostré za to, že se nezapojila do ankety serveru, který oslovil politiky s dotazem, co si myslí o tomto klipu.

"Prosím, zachovejte, poslanci, svůj kredit, a takovýmto 'zrůdnostem' nedejte šanci," píše uživatelka Maxe. A přidává svůj dotaz na poslankyni. "Připojíte se k podání trestního oznámení na tohoto člověka (rapera Řezníka), které podala paní Klára Samková?" ptá se.

Otázka čtenáře a celá odpověď poslankyně Vostré ZDE.

"Klip jsem neviděla, pouze jsem o něm slyšela, ale jsem proti jakékoliv medializaci agrese a násilí," píše v odpovědi poslankyně Miloslava Vostrá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…