Vítej, levičáku, samozvaný petente. Výsměch Václavu Klausovi z názorové stránky Lidových novin

26.09.2015 10:57

Nad tím, že exprezident Václav Klaus hodlá sběrem podpisů usilovat o referendum či o předčasné volby, se na názorové straně dnešních Lidových novin zamýšlí jejich komentátor Martin Zvěřina.

Vítej, levičáku, samozvaný petente. Výsměch Václavu Klausovi z názorové stránky Lidových novin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

V článku s výsměšným titulkem „Vítej, levičáku“ připomíná, že bývaly doby, kdy Václav Klaus hlásal, že veškeré aktivity tzv. občanské společnosti jsou škodlivé. Tvrdil, že každý, kdo chce mluvit do veřejných věcí, by si měl založit politickou stranu, vyhrát s ní volby, a následně by tak svůj zájem prosadil. „I v otázce referenda byla Klausem založená ODS vždy neoblomná – tento nástroj se podle modrých má využívat pouze ve výjimečných situacích, viz náš vstup do Evropské unie,“ píše Zvěřina.

Poukazuje na to, že nynější situace s uprchlíky hrnoucími se do EU a fakt, že ČR byla v úterý v otázce uprchlických kvót přehlasována na schůzce unijních ministrů vnitra, exprezidenta Klause vehnala do řad „samozvaných petentů“.

„Nesmějme se Václavu Klausovi za to, že pochopil, buďme rádi, že je schopen nahlédnout fakt, že dosud vykládal o občanské společnosti jen samé hlouposti,“ píše závěrem Zvěřina. Zároveň doufá, že Klausovi tyto aktivity přinesou víc poznání a nadhledu než roky rozhodování v nejvyšších patrech moci.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…