Vláda bude pokračovat v jednání s hejtmany o nouzovém stavu

14.02.2021 7:20

Vláda dnes bude pokračovat v jednání s hejtmany o opatřeních proti covidu-19 a možném vyhlášení nového nouzového stavu. Pokud nedospějí k dohodě, nouzový stav s půlnocí na pondělí skončí. Vláda by tak musela najít jiný způsob, jak pokračovat v některých protiepidemických opatřeních. Premiér Andrej Babiš (ANO) doufá, že všichni hejtmani v neděli kabinet o pokračování nouzového stavu požádají.

Vláda bude pokračovat v jednání s hejtmany o nouzovém stavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček

Hejtmani podle Babiše budou v neděli od 10:00 jednat s ministrem zdravotnictví Janem Blatným (za ANO), obě strany si přivedou své epidemické experty. Proberou opatření, která podle názoru hejtmanů nejsou správná nebo logická. Na následné jednání vlády ve 14:00 bude přizván i předseda Asociace krajů Martin Kuba (ODS) a šéfové všech krajských hygienických stanic.

Kabinet by měl podle Babiše o opatřeních rozhodnout tak, aby občané co nejdříve věděli, jaká pravidla budou od pondělí platit.

Podle Babiše hejtmani hovořili o prodloužení nouzového stavu o 14, nebo o 30 dní. Podle krizového zákona může hejtman pro celý kraj nebo jeho část vyhlásit stav nebezpečí. Pokud není možné účelně odvrátit hrozbu v tomto stavu, má podle předpisu neprodleně požádat kabinet o vyhlášení nouzového stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…